Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort nemen.
Frans gebak
Een clafoutis is een Frans gebak op basis van bloem, melk en eieren. Het beslag hiervan wordt over een bakvorm met kersen gegoten. Het resultaat is een heerlijk zachte taart die je zowel als nagerecht kunt eten maar ook lekker bij de koffie of een high tea is. Het is ook een gebak dat niet veel calorieën bevat omdat er geen boter in gaat.
Kersenclafoutis bakken
- Voorbereiding: 10 min
- Baktijd: 20 min
- 6-8 porties
Ingrediënten
- 65 g bloem
- 2 grote eieren
- snufje zout
- 25 g suiker (2 volle eetlepels)
- 180 ml melk
- scheutje kirsch (hoeft niet)
- 1 z vanillesuiker
- 350-450 g kersen, gewassen ontpit*
- 1 el boter
- poedersuiker als garnering.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe de bloem, het zout, de eieren, 2 el suiker, vanillesuiker en melk in een kom en klop of mix alles door elkaar.
- Smelt de boter in de koekenpan en doe de schoongemaakte kersen even in de pan en bak ze even tot ze wat zachter zijn.
- Doe de kersen in een bakvorm. Schud er even mee, zodat de vorm overal vet wordt.
- Giet het beslag er over.
- Zet in het midden van de oven en bak de clafoutis ongeveer 20 minuten. Doe ondertussen de deur van de oven, net als bij een cake, niet open anders zakt hij in.
- Laat even afkoelen en strooi er poedersuiker over.
- Meteen opdienen. Lekker met een bolletje ijs.
- * Je kunt ook goed uitgelekte kersen uit een pot nemen of een ander stevige fruitsoort.