gezonde kerst snacks

Gezonde kerst snacks

Laatst bijgewerkt:

Hier een paar voorbeelden van lekkere en gezonde hapjes. Kerst snacks die er ook nog grappig uitzien en niet moeilijk om te maken.

Probeer de volgende lekkere en gezonde hartige kerst snacks eens.

Meer zin in iets zoets: hier vind je recepten voor kerstkoekjes

Kerstballen hapjes

Neem ronde crackers, smeer er wat roomkaas op of roomkaas met kruiden en versier ze met stukjes groenten. Het hangertje maak je van  een broccolistronkje of een bleekselderij stukje.


Kerst pinguins

Voor deze pinguïns heb je grote en kleine zwarte olijven nodig. Roomkaas, een winterpeen, kleine langwerpige tomaatjes en houten prikkertjes. Snijd plakjes van de winterpeen. Snijd een kwart er uit. Dat kwart stukje is voor de snavel. Snijd bij de grote olijven een kwart eruit en vul ze met roomkaas. Neem een kleine olijf als kop en snijd er een stukje van de bovenkant af. Bouw de pinguïn op en steek er een prikker in. Doe wat roomkaas op de bovenkant en zet er een half tomaatje op met nog een toefje roomkaas.


Gezonde kerst snacks voor kinderen

Neem houten prikkers en steek er een druif aan, een stukje banaan, een aardbei (evt. recht afsnijden aan de onderkant en een kleine marshmallow.


Sneeuwpoppen van ei

Voor deze schattige sneeuwpoppen kook je eieren. Snij ze recht af en prik er twee met saté prikkers op elkaar. Geef ze een hoedje  van twee stukjes wortel en een neus. Maak ogen en knopen van stukjes olijf  en geef ze een bezem van peterselie of selderij.


Kerstboom snacks

Voor deze kerstbomen heb je plat brood nodig, pita brood of naan brood. Snijd ze in driehoeken. Besmeer ze met guacamole  of roomkaas met groene kruiden, of kruidenboter. Geef ze een slinger van paprika stukjes of een andere kleurige groente. Steek er een pretzel in als boomstam.


Kerstboom van wraps

Deze kerstboom is gemaakt van opgerolde stukjes wraps. Op het voorbeeld zijn ze gevuld met roomkaas, pesto, stukjes wortel en rode kool en blaadjes spinazie. Maar je kunt natuurlijk nemen wat je wilt. Een plakje van een stervrucht maakt de kerstboom helemaal af.


Kaas kerstboom

Leuke manier om verschillende blokjes kaas te serveren. Leg er wat trostomaatjes tussen en een ei met ster bovenaan.


Komkommer hummus snack

Lekker, makkelijk en gezond en het ziet er kerst-achtig uit vanwege de kleuren groen, rood en wit. Plakjes komkommer met daarop wat kant-en-klare of zelfgemaakte hummus. Garneren met een half cherry tomaatje wat verkruimelde feta en verse peterselie.


bron: acedarspoon


bron: 1. emilybloss.com 2. Party Inspiration 3. Clean & Sensible 6. Phamfatale.com, 4,5,7 pinterest.com

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.