3 Snelle, makkelijke en feestelijke kerstdesserts

De feestdagen komen eraan en dan begint de zoektocht naar geschikte gerechten en nagerechten weer. Of je nu kookt voor een klein of groot gezelschap, er hoort natuurlijk ook een lekker toetje bij als afsluiting. Wil je ideeën voor een snel en makkelijk kerst dessert, laat je dan inspireren.

Trifle

#1 Kleine trifle in een glas

Een trifle is een toetje in laagjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ze zijn makkelijk en snel te maken en ze zien er superleuk en feestelijk uit.

Twee voorbeelden:

Je kan er zelf voor kiezen om de cake, brownies of chocolademousse zelf te maken of ze kant en klaar te kopen.

Chocolade trifle

Voor een chocoladeversie maak je een bodem van brownies of chocoladecake in blokjes of oreo koekjes in stukjes. Schep daarop een laag stijfgeslagen slagroom en daarop chocolademousse, daar bovenop nog een laagje cake of oreo’s en sluit af met een laagje slagroom die je bestrooit met hagelslag, vlokken of chocoladerasp. Frambozen zijn hier ook lekker bij.

Fruit trifle

Bij een fruitige versie begin je met een cake in blokjes. Daarom een mengsel van half slagroom/half mascarpone, daarop een laagje fruit naar keuze. Dat kan vers fruit zijn, uit blik, jam of vlaaivulling. Herhaal de laagjes en sluit af met wat fruit of een blaadje munt als garnering.

Eton Mess

#2 Eton Mess

Eton Mess is nog zo’n snel en lekker toetje. De ingrediënten staan hieronder en alles wat je hoeft te doen is ze door elkaar te mengen. Doe ze voor het serveren in afzonderlijke glaasjes of bakjes.

Nodig:

  • 25-30 gram meringues per persoon in stukjes gebroken
  • 50-60 ml opgeklopte slagroom per persoon
  • wat suiker om de slagroom te zoeten
  • vers fruit of diepvries fruit
  • evt. caramelsaus, chocoladesaus of fruitsaus naar keuze om er als laatste overheen te schenken.
Soesjes toren

#3 Soesjes toren

Een superleuk toetje en ook heel geschikt voor als er kinderen bij zijn. Het mooie is dat je die soesjes niet zelf hoeft te bakken. Die koop je gewoon kant en klaar. Je kan de soesjes stapelen of vastprikken op een piepschuim kegel ( die te koop zijn bij een tuincentrum of hobbywinkel) die je bedekt met folie. Daarop prik je de soesjes met cocktail prikkers vast vast.

Vervolgens smelt je donkere en/of witte chocolade en die giet je over de soesjestoren. Wil je het nog feestelijker maken dan kan je er ook nog discodip, kleine snoepjes of andere decoratiestrooisels over heen strooien.

Nodig:

  • 3 of 4 soesjes per persoon
  • cocktailprikkers
  • een piepschuim kegel
  • chocolade of chocolade druppels naar keuze om te smelten
  • evt. wat room om het chocolademengsel te verdunnen
  • discodip of andere garnering.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.