Photo by Dan Gold on Unsplash

Een BBQ organiseren: 5 tips

Het organiseren van een geslaagde barbecue heeft nogal wat meer organisatie nodig dan je zou denken. Het kost je nu eenmaal wat tijd en energie om alles op te zetten voordat het echte barbecueën kan beginnen. En gezien het zomerse weer steeds dichterbij komt en de barbecues steeds vaker uit de schuur gehaald worden, vonden wij het wel tijd voor een aantal handige tips wanneer het gaat om het organiseren van je BBQ!

1. Voor wat voor barbecue ga je?

Sta je op het punt een nieuwe barbecue aan te schaffen, of wil je een bbq huren? Dan is het goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Een kolen barbecue geeft je namelijk die authentieke bbq smaak; maar is wel geschikt voor een kleiner aantal gasten. Een gasbarbecue is daarentegen in no-time opgewarmd, snel schoongemaakt en weer perfect voor een groter aantal gasten. Het is maar net waar je van houdt!

2. Vlees, vis of beide?

Er zijn steeds meer mensen die een combinatie van vlees, vis en groenten op de barbecue waarderen. Met het oplopend aantal vegetariërs en veganisten is het dan ook niet altijd makkelijk om het juiste pakket samen te stellen. Maak het jezelf makkelijk en schaf online een A-Z bbq pakket aan. Zo hoef je niet urenlang supermarkten af te struinen, en heb je voor ieder wat wils! Lekker wat spiesjes met verse groenten erbij, en klaar is Kees!

3. De bijgerechten

Hoewel dat stukje vlees of vis op de barbecue ontzettend lekker is, mogen de bijgerechten zeker niet vergeten worden. Zorg voor voldoende salades, brood, kruidenboter en tapenades op tafel waar je gasten lekker van kunnen genieten. Als dessert kun je een mooie fruitsalade op tafel zetten.

Staan of zitten?

4. De dranken

Probeer niet te groot uit te pakken wanneer het om de dranken gaat, maar blijf juist bij de basis. Er komen al zoveel smaken om de hoek kijken wanneer het om de barbecue gaat, dat je niet te gek hoeft te doen met de dranken. Een lekker biertje, een glas wijn of gewoon wat fris doet vaak al meer dan genoeg!

5. Staan of zitten?

Afhankelijk van het aantal gasten, kun je kijken of je liever sta- of zitplaatsen organiseert. De oudere gasten zullen natuurlijk liever zitten, maar wanneer de avond lang door zal gaan is een combinatie van sta- en zitplaatsen weer aan te raden. Kijk vooral naar je publiek en de invulling van de avond. Wordt er nog gedanst? Dan zijn een aantal statafels zeker geen slecht idee!