bbq2

BBQ organiseren: 7x tips

Het weer wordt steeds beter en de kans om een barbecue te organiseren komt steeds dichterbij. Heb je er al eentje op de planning staan? Met deze tips maak je het de beste BBQ ooit!

1 De BBQ

Natuurlijk zorg je er eerst voor dat de BBQ klaar is voor gebruik. Zorg voor voldoende voorraad in kolen en gas en zorg ook dat alle andere BBQ benodigdheden aanwezig zijn. Je zal halverwege maar zonder kolen komen te zitten!

2. Vlees of vis?

Steeds meer gasten kunnen ook een lekker stukje vis op de BBQ wel waarderen. Om niet met vlees met een vissmaak te eindigen is het verstandig om een keuze te maken. Of misschien begin je wel met vlees, en eindig je met vis? Bestel je BBQ vlees en vis vooraf om zeker voldoende in huis te hebben. Je kan dit ook gewoon online doen en gemakkelijk thuis laten bezorgen!

3. Bijgerechten

Vergeet natuurlijk ook die lekkere bijgerechten niet. Een variatie aan salades, frietjes en stokbrood met kruidenboter mogen zeker niet ontbreken. Niet alleen vult dat de maag, maar dat maakt ook het tafelen een stuk gezelliger.

4. Dranken

Welke dranken ga je schenken? Waar een rode wijn het erg goed doet bij vleesgerechten, is een witte wijn weer preferabel bij vis. Of misschien laat je de wijnen staan en ga je voor een lekker biertje. Houd het in ieder geval bij de basis en zorg ook voor voldoende sapjes, frisdranken en natuurlijk een kannetje water.

5. Zitplaatsen

Hoe je de zitplaatsen in gaat delen hangt af van het aantal gasten. Bij een groot aantal gasten zijn statafels een leuke mogelijkheid, maar bij een klein gezelschap is zittend tafelen natuurlijk fijn. Kom je er niet uit? Doe dan gewoon van alles een beetje. Maak een gezellige zithoek en maak de set compleet met een aantal statafels.

6. Overdekken?

Het zonnetje mag dan al regelmatig schijnen; je weet nooit wanneer de regendruppels gaan vallen. Heb je geen overkapping, dan is een party tent een handig item om bij de hand te hebben. Veel tenten zijn in een paar minuten opgezet en zorgen er toch voor dat je feestje niet in het water loopt!

7. Servies

Tijdens een BBQ voor een klein gezelschap is servies wel zo prettig. Maar bij grotere groepen is een wegwerp servies waarschijnlijk een stuk handiger. Zo voorkom je gebroken borden en hoef je geen extra serviesgoed aan te schaffen.

Wanneer staat jouw eerst BBQ dit jaar op de planning?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.