Doe maar lekker duurzaam

Bij het doen van de boodschappen let slechts 30% van de mense op de duurzaamheid van de producten.

Doe maar lekker duurzaam‘ is een actie van de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever om meer mensen enthousiast te maken voor duurzamere producten. Je hebt bij Albert Heijn keuze uit meer dan 600 duurzame producten. Ze hebben daarom 15 recepten verzameld voor 4 personen binnen een budget van 12,50 euro. Alle deelnemers van de Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart van 12,50 en een boekje met recepten. De actie duurt tot 23 november.

doe maar lekker duurzaam

Bruine bollen met ragout

We hebben dit recept uitgeprobeerd en het smaakte heerlijk.

(4 personen)

  • 4 bruine bollen (AH puur&eerlijk biologisch)
  • 2 blikken kipragout (. 400 g, Unox)
  • 1 potje gesneden rode bieten (340 g, AH puur&eerlijk biologisch)
  • 1 bakje tuinkers (AH puur&eerlijk biologisch)
  • voorraad: 4 olijfolie
  • TIP Voeg voor een extra fris accent eens 2 augurken in plakjes (potje 330 g, AH puur&eerlijk biologisch) toe aan de bietensalade.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd ca. 2 cm van de bollen en hol de bollen uit. Dat gaat het best met je handen. Houd de bovenkant apart. Het kruim wordt niet gebruikt. Verwarm de ragout volgens de aanwijzingen op het blik.
  2. Zet de bollen en ‘deksels’ 5 min. in de oven. Meng voor de salade ondertussen de biet, tuinkers en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vul de bollen met ragout en leg de deksels erop. Serveer met de bietensalade.

Kijk voor meer recepten en  info op doemaarlekkerduurzaam.nl