horoscoop waterman 2020

Jaarhoroscoop 2017 Waterman

Voor Watermen lijkt 2017 een jaar te worden met opwinding, kansen om te reizen en te studeren en om te experimenteren met hele nieuwe dingen. Maar ook een jaar met stress.

Je kennislijn tussen je 3e en je 9e huis, krijgt dit jaar extra energie van de Jupiter-Uranus combinatie. Dat bevordert communicatie, studeren en leren. Al die nieuwe kennis kan leiden tot veranderingen in het denkproces en een nieuwe kijk op de wereld. In 2017 lijk je je ook meer aan te trekken van de meningen van een ander en niet alleen maar eigenwijs je eigen zin te doen.

Iets anders dat de aandacht vraagt zijn de eclipsen van de Zon en de Maan die zich voordoen op het gebied van relaties en in het huis van geld en persoonlijke waarden.

Er kan zich dit jaar een verandering voordoen in je woonruimte, huis, houding, investeringen of relatie. Alleen tijdens de periode 4 maart tot 15 april, als Venus in tegengestelde richting beweegt, is het geen goede tijd om te onderhandelen of beslissingen te nemen. Vooral niet over onroerend goed of andere grote aankopen. Omdat Venus heerst over je 9e huis van verre reizen en hoger onderwijs, lijkt de genoemde periode ook minder geschikt voor reizen en examens bijvoorbeeld.

Liefde & relaties

Pluto staat sinds 2008 in je 12e huis en blijft daar nog tot 2024. Het is een stand die je onderbewustzijn reinigt van alles dat met angst of onderdrukte emoties te maken heeft. Als het goed is heeft je persoonlijkheid een ware transformatie doorgemaakt tegen de tijd dat Pluto dat huis verlaat. Maar je zit nu nog midden in dat proces.

Je kan je daardoor af en toe geïsoleerd of onbegrepen voelen. Je krijgt dan de neiging om jezelf te verstoppen en van achter te schermen je invloed uit te oefenen. Maar of je het nu openlijk of verborgen doet, alles heeft invloed op de buitenwereld en je relaties. Als je een relatie hebt en dingen onder het tapijt hebt geschoven, dan is de kans groot dat die zaken dit jaar boven water komen.

Gelukkig maakt Saturnus in je 10e huis ook af en toe gunstige combinaties met Uranus. In mei en november bijvoorbeeld en met Jupiter in augustus. Dit helpt je bij het zoeken naar constructieve oplossingen in geval van (relatie)problemen.

De maan eclips op 7 augustus vindt plaats in je huis van persoonlijkheid waardoor je je verwachtingen en prioriteiten opnieuw gaat bekijken. Je behoefte aan aandacht kan voor collega’s, vrienden en je liefdespartner wat overdreven en storend overkomen. Probeer niet alleen aan je eigen behoeften te denken maar let ook op wat er bij anderen speelt.

Single Watermannen kunnen in de zomer van 2017 een leuke en romantische tijd tegemoet zien.

Werk & carrière

Omdat Mars, heerser over je huis van carrière, in tegengestelde richting beweegt tussen 3 januari en 27 september is dit een belangrijke periode voor de Waterman.  Omdat de tijd dat Mars in je huis van carrière doorbrengt uitzonderlijk lang is, kan dit niet anders dan positieve gevolgen hebben voor je werk en carrière.

Daarnaast bevindt Saturnus, de planeet die heerst over het teken Waterman zich in de buurt van Mars in het teken Boogschutter. Nog een reden dat je werk, status en aanzien belangrijk voor je zijn en dat daar je aandacht naar toe getrokken wordt.

Mars is een planeet van initiatief, ambitie, actie en kracht en zorgt voor veel energie. Het laat je opnieuw je werksituatie bekijken, beoordelen en misschien wel reorganiseren. Misschien hak je de knoop door en neem je ontslag om iets voor je zelf te beginnen of ga je op zoek naar een nieuwe baan.

Mars is ook strijdvaardig en een tikkeltje agressief. Dus wees bereid om strijd te leveren. Het beste advies is, om je doelen te stellen en er voor te gaan. Houd vooral tussen 17 april en 30 juli rekening met de tegengestelde richting van Mars. Dingen kunnen anders verlopen dan normaal.

Met Neptunus en Jupiter in je beide financiële huizen, is geld zoals eerder gezegd, ook een punt van aandacht in 2016. Vooral tot september. Je kunt veel geld verdienen of binnenkrijgen van derden (ouders, partners, liefdespartners of financiële instellingen), maar je kunt ook geld kwijt raken. Bekijk zaken van alle kanten voordat je een besluit maakt en pas op voor illegale toestanden, bedrog en verspilling van geld.

Persoonlijke groei

Begin van het jaar wordt de Waterman beïnvloed door Mars en Venus in je 12e huis. Je voelt je dan geestelijk sterk en vol vertrouwen. Alsof je de wereld aan kan. Later in het jaar word je wat kwetsbaarder. Je bent dan heel intuïtief en wat sentimenteler. Pluto staat nu al een paar jaar in je 12e huis en dat dwingt je je spirituele of religieuze overtuigingen opnieuw te beoordelen. Je laat oude ‘geloven’ los en je houdt alleen vast aan die overtuigingen die hun nut voor je hebben bewezen.

Jupiter is het hele jaar aanwezig in je huis van gezondheid met Pluto en Saturnus in de buurt. En vooral door de laatste twee planeten kan je maar beter een uitgebalanceerd leven leiden. Dus gezond eten en vooral rustig aan met de alcohol.

 

Lees ook de horoscoop voor 2017 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *