jaarhoroscoop schorpioen 2020

Jaarhoroscoop 2017 Schorpioen

Voor Schorpioenen is 2017 een jaar vol tegenstrijdigheden en met veel discussies, vooral over geld en inkomsten.

Pluto, de planeet die heerst over jouw teken, bevindt zich in je huis van communicatie. Je bent daardoor heel goed in het overhalen en overreden van mensen. Maar de kans dat je verbaal agressief wordt of manipulatief of te dwingend, is ook groot. Vooral in de periode maart-april en augustus.

Je kijkt af en toe naar de dingen vanuit een ander perspectief. Omdat Pluto een ongunstige combinatie maakt met Jupiter, kan je soms een wat onplezierig uit de hoek komen. Je rakelt misschien onderwerpen op die gevoelig liggen of je vertelt dingen door die je beter voor je had kunnen houden. Het kan dus geen kwaad om jezelf er af en toe aan te herinneren om vriendelijk en discreet te blijven. Jupiter blijft in je 12e huis tot oktober 2017 en maakt af en toe een wat moeizame combinatie met Uranus en Pluto. Dat stelt je vertrouwen in je eigen kwaliteiten op de proef.

Op 10 oktober gaat Jupiter het teken Schorpioen binnen. Dan begint een periode van persoonlijke groei, zelfverbetering en meer zelfvertrouwen.

Financieel en professioneel brengt 2017 een aantal kansen. Vooral om je positie te versterken en te stabiliseren. Natuurlijk kunnen er ook crisismomenten zijn. Tijdens de eclips van de maan bijvoorbeeld, rond 10 februari en de complete zonsverduistering op 21 augustus.

Liefde & relaties

In 2017 zal Venus een paar keer tegengesteld gaan bewegen. Dat gebeurt in je 5e en 6e huis. Daardoor zal je op een nieuwe manier naar relaties gaan kijken. De dagelijkse verantwoordelijkheden en verplichtingen in de relatie met je partner zullen toenemen.

Verder zul je leren om anders te kijken naar je relatie, niet te snel je conclusies te trekken, maar lessen te leren uit vorige relaties en eerder gemaakte fouten.

Deze stand van Venus kan ook een oude liefde in je leven terugbrengen of een affaire op het werk kan weer opnieuw opbloeien, naast je gewone relatie. Het zou natuurlijk het beste zijn om niet in de verleiding te komen.
Kom je als single Schorpioen in de verleiding, om een relatie te beginnen met een collega (en die verleiding is groot), wacht dan liever tot juni 2017 als Venus weer in normale richting beweegt, en harmonieuze combinaties maakt met andere planeten.

Met Neptunus in je huis van de liefde, van 2011 tot 2026, is de kans op het slachtoffer-dader thema groot. Je kan onbewust mensen uitkiezen die je wilt ‘redden’ maar eigenlijk wil je gewoon controle over hen krijgen. Er zijn ook Schorpioenen die te veel opofferen voor hun partner en daar, door de stand van deze planeet, opnieuw over na gaan denken.

Maar Neptunus maakt het ook makkelijker om anderen te vergeven, om meer te geven en om romantiek in de praktijk te brengen.

Werk & carrière

Saturnus bevindt zich tot december 2017 in je huis van geld. Dat wijst op lessen die geleerd moeten worden in het omgaan met geld. Dit is dus een jaar om je financiën op orde te brengen, minder geld uit te geven en zoveel mogelijk schulden af te lossen als je die hebt.

In mei en november zijn er harmonieuze aspecten met Uranus in je huis van werk en eind augustus met Jupiter, de planeet die heerst over je huis van geld. Deze stand geeft je voldoende energie om er door hard werken achter te komen wat echt waardevol voor je is. Je kan dit jaar ook best een beetje op je intuïtie vertrouwen als het om belangrijke beslissingen gaat.

Uranus brengt lange tijd door in je huis van werk en daardoor kan je kijk op het werk en je mentaliteit een verandering ondergaan. Je staat open voor nieuwe vormen van samenwerking, nieuwe manieren van werken en sommige Schorpioenen voelen een sterke impuls om afscheid te nemen van hun werkgever en voor zichzelf te beginnen.

 

Lees ook de horoscoop voor 2017 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *