jaarhoroscoop 2020 Steenbok

Jaarhoroscoop 2017 Steenbok

Voor Steenbokken lijkt 2017 vooral een belangrijk jaar te worden wat betreft werk.

Dus bereid je maar voor om je aandacht op dat gebied van je leven te richten. Maar doseren is wel belangrijk, overdrijven en te hard werken, heeft een averecht effect. Saturnus, de planeet die heerst over het teken Steenbok, bevindt zich in je 12e huis tot december 2017. Deze planeet laat je rekening houden met alles wat je tot nu toe hebt bereikt. Maar kan ook voor angst en onzekerheid zorgen. En dat kan je weer tegenhouden om bepaalde stappen te ondernemen.

Gelukkig maakt Saturnus positieve combinaties met andere planeten waardoor je de hindernissen op zowel emotioneel als lichamelijk gebied goed zal weten te overwinnen. Pluto blijft de komende jaren in het teken Steenbok. Dit zorgt voor een meer intense beleving van de dingen om je heen, hoe je naar jezelf kijkt en naar de relaties om je heen.

Pluto maakt een T-vorm met Jupiter eind maart, april en augustus. Dat zijn momenten dat je bepaalde voorstellen of projecten kan afslaan door onzekerheid of vooroordelen. Verder is de kans dat Steenbokken verhuizen, de boel opknappen of herinrichten groot. Of, misschien is dit de afgelopen jaren al gebeurd en ga je dit jaar eindelijk je plek vinden en ervan genieten.

Liefde & relaties

De aanwezigheid van Pluto in je huis van persoonlijkheid heeft een grote invloed op je mentaliteit en de dingen die je bezighouden. Door de veranderingen die je doormaakt, kunnen mensen om je heen zeggen dat ze je niet meer terug kennen.

Alle relaties, maar vooral liefdesrelaties worden hierdoor ook beïnvloed. Dat kan natuurlijk wel voor spanningen zorgen. Je komt er zo wel achter op welke mensen je echt kan bouwen en vertrouwen en op wie niet.

Single Steenbokken kunnen aangetrokken worden door gepassioneerde partners. Maar die kunnen op hun beurt meer geïnteresseerd zijn in je materiële positie dan in jezelf.

De eclips van de maan vindt plaats in je 8ste huis op 11 februari en in je 2e huis op 7 augustus. De maan heerst over je huis van relaties en rond die data kunnen zaken als persoonlijke macht en dominantie opspelen binnen je relatie. Sommige Steenbokken lijken zich te veel op te offeren voor hun partner of voor de lieve vrede. Tijdens die periodes denkt de Steenbok meer na over de partner, zichzelf en de relatie in het algemeen.

 

Werk & relaties

Jupiter, de geluksplaneet trekt door je huis van carrière, sociale status en reputatie tot 10 oktober 2017. Tijdens maart, eind september en begin november maakt Jupiter gespannen combinaties met Uranus. En eind maart, begin april en augustus met Pluto.

Steenbokken kunnen daardoor voor moeilijke keuzes komen te staan die te maken hebben met welke richting ze in het leven moeten kiezen. Sommigen moeten misschien een keuze maken die tegen de wil van hun familie, gezin of partner ingaat bijvoorbeeld.

Die perioden kunnen ook onrust en ongeduld veroorzaken en het verlangen om alles snel en zonder problemen op te lossen. Je kan dan geconfronteerd worden met je eigen beperkingen waardoor je de vooruitgang tegenhoudt. Een bredere of nieuwe kijk op de dingen kan je grenzen verleggen.

Gelukkig maakt Jupiter ook gunstige combinaties met Saturnus. Op die momenten kan je in de praktijk brengen waar je al enige tijd van droomt. Je kan nu het succes oogsten waarvoor je de afgelopen jaren gewerkt hebt. Het hele jaar kan je het gevoel hebben dat je veel moet opofferen of opgeven om succesvol te zijn in je carrière. Maar uiteindelijk zal je wel beloond worden.

Op financieel gebied zijn er wel momenten dat je situatie wat minder stabiel is door onverwachte uitgaven bijvoorbeeld. Maar dat komt goed in mei en november.

 

Lees ook de horoscoop voor 2017 voor een ander sterrenbeeld:

RamStierTweelingenKreeftLeeuwMaagdWeegschaalSchorpioenBoogschutterSteenbokWatermanVissen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *