Tosti’s en andere gegrilde broodjes

Hou je van tosti’s en van een beetje variëren? Dit boek van Laura Washburn geeft je 28 originele variaties.

Ik ken maar weinig mensen die niet van tosti’s houden. Maar altijd een gewone ham kaas tosti is natuurlijk een beetje saai en kan veel beter. Dat zie je al snel als je het boekje Tosti’s van Laura Washburn bekijkt.

Inhoud

Het boek is verdeeld in een inleiding met basisregels en weetjes, eenvoudig, werelds, bijzonder en culinair. Achterin het boek vind je nog een overzicht van recepten. Bij eenvoudig vind je vooral kaastosti’s met verschillende soorten kazen en wat toevoegingen van groenten als prei, uitjes of chutney. Bij de wereldse recepten staan een aantal klassieke recepten zoals Welsh Rarebit, Monte Christo en tosti’s met ingrediënten als haloumi, falafel en jalapeno pepers. Bij de bijzondere tosti’s gaat het om ingrediënten als knakworst en zuurkool, kleine gehaktballetjes en saus, chili con carne. Handig om restjes in te verwerken. Bij de culinaire recepten gaat het vooral om de combinatie van smaken. Rode biet in zoetzuur met geitenkaas en chili-jam bijvoorbeeld, of een tosti met artisjok, olijven en provolone. Er staan een paar erg lekkere variaties in en van elk recept staat een foto toegevoegd.

tost2

Voorbeeld recept

Tosti met avocado, tomaat, spinazie & gerookte kip

4 sneetjes volkorenbrood
ongezouten boter
130 gram milde geraspte cheddar
1 grote of 2 kleine tomaten in dunne plakjes
1 eetlepel balsamico azijn
blaadjes van een handje babyspinazie, gewassen en gedroogd
175 gram gerookte kipfilet in dunne plakjes
1 kleine avocado, geschild en grof geplet

Besmeer elk van de sneden brood aan één kant met boter en zeg ze op een schoon werkvlak of snijplank, met de beboterde kant onder.

Neem een grote koekenpan met dikke bodem en met antiaanbaklaag. Leg twee sneden brood in de pan met de beboterde kant onder. Bestrooi elk van beide sneden gelijkmatig met de helft van de kaas. Voeg dan de helft van de plakjes tomaat toe en de helft van de balsamicoazijn. Leg daar een dun laagje spinazieblaadjes en op en daarop de plakjes kip.

Verdeel avocado over de beide sneden brood die nog op je werkvlak liggen. Leg deze op de kop met de beboterde kant naar boven en druk licht aan.

Zeg het vuur op matig en laat de eerste kant van de tosti’s gedurende 3-4 minuten bakken totdat deze goudbruin zijn geworden, waarbij je met een spatel lichte druk uitoefent. Ker de tosti’s met de spatel voorzichtig om en laat de andere kant gedurende 2-3 minuten bakken of totdat de tosti’s helemaal goudbruin zijn.

Haal de tosti’s uit de pan en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de tosti’s serveert.

[bol_product_links block_id=”bol_54f88f4032145_selected-products” products=”9200000035888871″ name=”to” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]