klassieke toetjes

Top-10 klassieke desserts

7

7. POIRES BELLE HELENE

Dit nagerecht liet Napoleon speciaal voor zijn geliefde maken. Chocolade was een duur en luxe artikel en Hélène hield van chocolade.

Voor 4 personen

Voor de gepocheerde peren

  • 4 peren
  • 200 g suiker
  • kaneelstokje
  • zaad van 1 vanillestokje
  • 500 water (wijn kan evt. ook)

Schil de peren. Hou ze heel of snijd ze door midden en verwijder het klokhuis. Breng de wijn of het water aan de kook met de suiker, het kaneelstokje en het zaad van het vanillestokje. Leg de peren er in en kook ze zachtjes tot ze zacht zijn (20 min).

Chocolade saus

75 g pure chocolade gehakt
125 ml slagroom

Smelt de chocolade au bain marie en roer er de slagroom door.

Leg de peren op een bord, schenk er de chocoladesaus over en geef er een bolletje ijs bij.

Evt. garneren met blaadje munt of gehakte amandelen.

Pagina's:Vorige pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende pagina