Een supersnel en makkelijk te maken ijs van mango en Griekse yoghurt.
Een makkelijk toetje dat ik vaker maak is twee mango’s met yoghurt in de blender. De mango is zo zoet dat suiker toevoegen niet nodig is. Maar nu het zo warm is, is het net zo lekker en makkelijk om er ijs van de maken. Nog makkelijker wordt het als je bevroren mangostukjes neemt. Ik heb een Magimix ijsmachine gebruikt.
Yoghurt-mango ijs
Dit heb je nodig:
2 kleine rijpe mango’s of een pak bevroren mangostukjes
0,5 liter Griekse yoghurt (10% vet)
1 eetlepel honing
scheutje citroensap
Doe de mangostukjes en yoghurt in de blender en blend tot een glad mengsel. Voeg honing en citroensap naar smaak toe.
Giet het mengsel over in de ijsmachine en laat het 20 minuten draaien. Het heeft dan ongeveer de dikte van softijs. Wil je het nog steviger, zet het dan nog een half uurtje in de diepvries.
Natuurlijk kan je de mango ook vervangen door ander fruit. Of een andere fruitsoort toevoegen.