Speculaaskruiden of koekkruiden kun je in potjes of zakjes kant en klaar kopen.

Maar door het zelf te mengen kun je zelf bepalen hoe mild of pittig, zoet of gekruid je het wilt hebben.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

30 gram kaneel
10 gram nootmuskaat
10 gram gemalen kruidnagel
5 gram gemalen korianderzaad
5 gram witte peper
5 gram anijszaad

Meng de kruiden door elkaar en bewaar ze in een afgesloten potje

Milde speculaaskruiden

Wil je speculaaskruiden met een mildere smaak dan kan je de nootmuskaat en de peper weglaten. Door toevoegen van gemberpoeder krijgt het een lekkere zoetige smaak

20 gram kaneel
5 gram gemalen kruidnagel
5 gram gemalen foelie
2 gram gemberpoeder
1 gram kardemom

Scherpere speculaaskruiden

30 gram kaneel
5 gram gemalen nootmuskaat
5 gram gemalen kruidnagel
5 gram witte peper
2 gram gemberpoeder
1 gram kardemom

Natuurlijk kun je experimenteren tot je je favoriete smaak hebt gevonden.

Waar gebruik je het voor?

Je kunt speculaaskruiden gebruiken voor speculaas en andere koek en gebak en voor pepernoten. Ze worden ook wel gebruikt in stoofvleesgerechten.

 




X

Rubriek.nl is wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen over het gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.
Op Rubriek.nl wordt gebruik gemaakt van: functionele cookies om de website goed te laten werken, analytics cookies om te kijken welke pagina's hoe lang bezocht worden en advertising cookies zoals Adsense en Doubleclick. Adverteerders kunnen soms cookies gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Hier hebben wij geen invloed op.

Lees hier het hele cookie- en privacybeleid van Rubriek.nl of ga akkoord.