Gebruik eieren om groenten mee te vullen. Lekker, leuk om te zien en ook nog eens heel gezond.
Een goede manier om je ontbijt nog gezonder te maken, hoewel je deze gerechten ook voor de lunch of als bijgerecht kunt maken.
Tomaten gevuld met ei
Nodig voor 4 personen
4 tomaten (groot en stevig)
4 eieren
groene pesto (kant en klaar of zelf maken)
peper en zout
Geroosterde tomaten ruiken en smaken heerlijk. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en haal de pitjes er uit. Blijft je tomaat niet goed staan? Snij dan met een scherp mes ook een heel klein stukje van de onderkant af. Schep een lepeltje pesto in de tomaat. Breek een ei en doe het eimengsel in de tomaat (dooier mag heel blijven maar hoeft niet). Herhaal dit met de andere tomaten. Zet de tomaten in een bakblik in de oven en laat ze in 20 minuten gaar bakken.
Avocado gevuld met ei
voor 2 personen
1 avocado
2 eieren
evt. wat bacon
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de avocado in de lengte door rondom de pit. Draai de helften los en verwijder de pit. Breek de eieren en vul de holle avocado helften. Leg de avocado in op een bakblik of in een kleinere ronde quiche vorm zodat ze niet omvallen. Strooi er zout en peper over en evt. wat reepjes bacon. Bak ze 15 minuten in de oven tot de eieren gestold zijn. Lekker bij geroosterd brood.
Meer recepten met avocado
Paprika ringen gevuld met ei
Heel eenvoudig om te maken. Snijd een paprika in ringen. Neem een koekenpan, doe er wat olie in. Leg de ringen in de koekenpan en bak ze heel even aan beide kanten. Breek dan de eieren in de paprika en laat ze bakken tot ze gaar zijn. Strooi er wat zout en peper over of als je wilt peterselie of geraspte kaas. Je kunt ze ook een kwartier in de oven leggen op bakpapier op 200 C als je de paprika zachter wilt hebben.