paas ochtend

De beste tips voor een relaxte paasochtend

Kerst lijkt nog maar net voorbij en we denken alweer aan Pasen. De één staat alleen maar te springen en de ander kijkt er flink tegenop. Dit soort dagen zijn niet voor iedereen weggelegd. Heerlijk, twee vrije dagen, maar die verplichte gezelligheid en drukte zijn niet altijd even fijn. Behoor jij tot de groep die de feestdagen eigenlijk alleen maar heel stressvol vinden? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Pasen hoeft namelijk helemaal niet vermoeiend te zijn. Dit jaar ga je voor een relaxte paasochtend. Met behulp van de volgende tips gaat dat ook zeker lukken.

Tref voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat klinkt misschien minder feestelijk, maar het is wel dé manier om relaxt deze dagen door te komen. Begin daarom ruim op tijd met de zoektocht naar de lekkerste paasrecepten idee. Wat gaan jullie eten deze dagen? Wellicht zou je zelfs alvast een keer een proef kunnen doen, zodat je zeker weet dat het straks in de keuken vlekkeloos verloopt. Zijn er dingen die je eventueel al van tevoren zou kunnen maken? Doe dit dan gerust. Dat bespaart tijd. Fijn als er ook gasten komen.

Nodig niemand uit

Geen zin in verplichte gezelligheid? Doe dit dan niet. Niemand is verplicht tot het uitnodigen van familie en of vrienden. Dit is geheel aan jou. Wil je met Pasen gewoon lekker tijd met het gezin doorbrengen of misschien zelfs wel alleen? Durf dit dan aan te geven. Doe nooit iets waar je je niet prettig bij voelt.

Misschien wil je wel gewoon in alle rust naar de kerk en vervolgens uitgebreid ontbijten. Of besluit je uit te slapen en de hele dag te relaxen op de bank. Serietje erbij, paaseieren bij de hand en genieten maar. Pasen ziet er voor iedereen anders uit. Kies voor hetgeen waar jij je goed bij voelt.

Ga naar buiten!

Ga naar buiten

Lusteloos hang je op de bank. Je buik opgeblazen, vermoeid en met een slecht humeur. Herkenbaar? Dan ben je zeker niet de enige. Het nadeel van dit soort dagen is dat we namelijk heel veel snelle suikers eten en daarbij ook veel te weinig bewegen. Hierdoor komt het lichaam telkens in een enorme suikerhigh terecht om vervolgens weer volledig in te storten. Tel daar het gebrek aan beweging bij op en het lichaam komt in een soort ruststand terecht. Hierdoor heb je nóg minder zin om iets te gaan doen.

Maar hoe voorkom je dit gevoel? Door je lichaam weer te activeren natuurlijk. Dwing jezelf daarom om lekker naar buiten te gaan. Een mooie wandeling te maken, hopelijk wat vitamine D op te doen na deze lange winter en weer wat helderder van geest te worden. Misschien vertrek je met tegenzin, maar je zult al snel merken dat je je buiten steeds beter gaat voelen. Eenmaal terug ben je als herboren. Heerlijk wat een dosis frisse lucht en endorfine (het gelukshormoon) kunnen doen.