bloemkool boek

34 recepten voor hapjes met bloemkool

Volgens mij zijn er maar weinig mensen die niet van bloemkool houden. Ook kinderen houden er meestal wel van. Bloemkool staat misschien bekend als wat gewoontjes, als een alledaagse groente. Maar als je dit boek bekijkt, met 34 feestelijke gerechtjes met als hoofdingrediënt bloemkool, dan kan je wel eens op andere gedachten komen.

In ‘Bloemkool, feestelijke gerechtjes om te delen‘ van Guillaume Marinette worden van de gewone huis-tuin en keuken bloemkool bijzondere en feestelijke gerechten gemaakt.

Veelzijdige bloemkool

Bloemkool is zo veelzijdig omdat het aan de ene kant een vrij neutrale smaak heeft. Je kan er daardoor makkelijk allerlei andere smaken aan toevoegen. Verder kan je de roosjes van de bloemkool heel laten, maar je kan de kool ook malen of raspen. Op die manier kan je het weer op heel andere manieren gebruiken.

Zo vind je in het boek bijvoorbeeld een recept voor bloemkoolburgers waarbij van de bloemkool twee dikke plakken worden gesneden, gestoofd met het vlees ertussen. Bloemkoolchips, waarbij de roosjes in dunne plakken worden gebakken in de oven. Maar ook een hummus, Thaise bloemkoolsalade, bloemkoolcrumble of de bloemkooltosti’s (zie hieronder) waarbij de bloemkool eerst wordt fijngemalen.

Over het boek

In dit boek vind je echt een aantal hele originele en goed bruikbare recepten. Ideaal voor wie geen genoeg kan krijgen voor bloemkool. Voor de recepten zijn geen eindeloze of exotische ingrediënten nodig. Bij ieder recept vind je een paginagrote foto. Het boek ziet er daardoor ook nog eens heel aantrekkelijk uit.

Voorbeeldrecept Bloemkooltosti

Voor 4 tosti’s

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 bosje peterselie, fijngeknipt
  • 120 gram emmentaler kaas, geraspt
  • 4 plakken ham

Bereiding

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en rasp ze fijn in een keukenmachine. Voeg de eieren, maizena, Provençaalse kruiden en peterselie toe en meng goed.
  • Maakvan het mengsel op een vel bakpapier 8 casinobrood-achtige vierkantjes. Bak de ‘broodjes’ 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.
  • Haal ze uit de oven en verdeel de kaas en plakken ham over de helft van de bloemkoolbroodjes. Bak de tosti’s nog eens 10 minuten op 200 C.
  • Serveer warm.

Bloemkool – Feestelijke gerechtjes om te delen
Guillaume Marinette
2019 Uitgeverij Becht

Ook interessant
chocolade cake zonder boter melk en eieren
Chocoladecake zonder boter, melk en eieren