10 dingen die je ook met hagelslag kan doen

Venz heeft een leuke actie. Er zitten tijdelijk gouden dukaten verstopt in de pakken Venz hagelslag.

Als je zo’n gouden dukaat vindt in een pak Venz hagelslag win je een schatkist vol met bordspellen t.w.v. 380 euro. Leuk toch?

Om zoveel mogelijk kans te maken om zo’n gouden dukaat te vinden, kan je maar één ding doen: zo veel mogelijk hagelslag eten. Gelukkig is er genoeg dat je met hagelslag doen. Daarom 10 ideeën die je óók met hagelslag kan doen behalve het gewoon op je boterham te strooien. De meesten zijn ook leuk om voor of met je kinderen samen te maken.

1. Koffie met een vleugje hagelslag

Maak je eigen Wiener Mélange door aan de koffie in het koffiefilter wat hagelslag toe te voegen.

wm

2. Tosti met banaan en hagelslag

Neem een twee boterhammen en besmeer ze aan de verkeerde kant met wat boter, snijd een banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de boterham, strooi er hagelslag over. Leg de andere boterham er op. Leg de boterham tussen het tosti-ijzer of bak ze in de koekenpan met wat boter.

3. IJs met nootjes en hagelslag

Hak wat noten en rooster ze licht in de koekenpan. Neem een bolletje vanille-ijs, strooi er wat nootjes en hagelslag over.

4. Cake met hagelslag

Maak cakebeslag volgens het basisrecept voor cake. Voeg 150 gram hagelslag toe. Bak de cake.

5. Warme chocolademelk met slagroom en hagelslag

Maak warme chocolademelk, schep er wat slagroom op en bestrooi met hagelslag.

trifle2

6. Rumballen met hagelslag

Hiervoor heb je nodig:  100 g boter, 4 eetlepels rum of rum essence, 175 g melkchocolade, 175 g pure chocolade, 1 pak hagelslag en poedersuiker Smelt de boter in een pan en voeg de in stukken gebroken chocolade toe. Roer de rum erdoor en laten afkoelen (in de koelkast). Maak er met behulp van 2 lepels ballen van en rol door de hagelslag. Bewaar de rumballen koud.

7. Trifle met hagelslag

Lekker en makkelijk toetje. Maak lagen van chocolademousse of chocoladevla, een laag slagroom, laagje hagelslag, een laag kersen (uit blik, pot of diepvries). Herhaal deze laagjes zo vaak je wilt.

trifle

8. Pannenkoeken met hagelslag

Strooi wat hagelslag over je warme pannenkoek

9. Tiramisu met hagelslag

Maak je wel eens tiramisu? Bestrooi de bovenste laag dan eens met (pure) hagelslag in plaats van met cacao.

10. Koekjes met hagelslag dip

Bak of koop koekjes. Maak chocoladeglazuur van 125 gr poedersuiker, 20 gr zachte boter, 1 eetlepel kokend water en 1 eetlepel cacao. doop de koekjes er in en doop ze daarna in de hagelslag.

Hebben jullie nog leuke ideeën?