Vijf voordelen van voedingssupplementen

Voedingssupplementen. Er zijn mensen die nauwelijks meer zonder kunnen. Aan de andere kant heb je mensen die (zeer) sceptisch tegenover het gebruik van supplementen (en bijvoorbeeld superfoods) staan. Gebruik je voedingssupplementen? Geen nood, dit kan geen kwaad en is zelfs goed voor je gezondheid. In dit artikel staan vijf voordelen van het gebruik van voedingssupplementen.

Je koopt zekerheid

Tegenwoordig is het niet zo lastig om te weten hoeveel je van welke voedingsstof binnen moet krijgen. Op veel groente en fruit in de supermarkt staat hoeveel procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid het product bevat. Dit is bij voedingssupplementen niet anders. Daarmee kan je met een pil of capsule de benodigde stof binnenkrijgen. Weet je van jezelf dat je te weinig vitamine C inneemt, dan kan je dit met een supplement aanvullen.

Er zijn zoveel supplementen, dat werkelijk iedere stof aangevuld kan worden.

Je koopt zekerheid (2)

Let wel, dit geldt alleen voor voedingssupplementen van bekende merken en bedrijven die hun sporen hebben verdiend op het gebied van voedingssupplementen. Er is namelijk ook een hoop troep te koop. Maar als je voor een supplement van een gerenommeerd bedrijf kiest, weet je zeker dat het een goede toevoeging aan je dieet is.

Supplementen kan je in de winkel of online kopen. Dat maakt in feite weinig uit. Als je bijvoorbeeld Vitakruid bij superfoodstore.nl koopt, ben je verzekerd van uitstekende supplementen die goed zijn voor je gezondheid.

Extra weerstand opbouwen

Als de dagen korter worden, de buien talrijker en de temperaturen lager, wordt er veel gevraagd van je lichaam. Virussen hebben meer kans om binnen te dringen. Om deze op afstand te houden, kan je daarvoor bestemde supplementen gebruiken. Daarmee bouw je als het ware een extra schild op. Denk aan vitamine E, maar bijvoorbeeld ook aan supplementen met zink en ijzer. Een multivitamine werkt in deze gevallen ook altijd goed.

Meer energie

Een kop koffie drink je om wakker te worden, soms twee of drie. Waarom zou je dan geen supplement gebruiken om meer energie te krijgen? Energie haal je uit de juiste vitaminen en mineralen, en die haal je weer uit groente en fruit. Maar met het drukke leven dat je leidt, heb je lang niet altijd tijd om naar de groenteboer te gaan. Supplementen bieden dan uitkomst. Je neemt iedere ochtend of avond een tablet in, en bent verzekerd van extra energie.

Supplement als medicijn

Jazeker, supplementen kunnen ook als medicijn werken. Zo kan je bij maagklachten een supplement nemen dat het maagzuur remt. Verder zijn er supplementen die ervoor zorgen dat je stoelgang soepeler verloopt of die je darmflora weer goed in balans brengen. En als je moeite hebt met het vatten van de slaap, kan je een supplement met melatonine nemen. Daarmee slaap je als een roosje.

Natuurlijk kleven er ook nadelen aan supplementen. Zo moet je oppassen dat je niet doorslaat en supplementen als toevoeging gebruikt, en niet als vervanger van voeding. En voor je portemonnee is een banaan voordeliger dan een voedingssupplement.

Nieuwsbrief