trek verminderen

Tips om je eetlust te verminderen

Laatst bijgewerkt:

Er zijn bepaalde geuren waar je trek van krijgt, maar ook geuren en kleuren die je eetlust verminderen. Daar kun je mooi gebruik van maken als je op je gewicht wilt letten.

#1 Geuren

De geur van vers gebakken brood of kaneelbroodjes, daar krijg je trek van. En dat kan je niet gebruiken als je probeert om af te vallen. Maar er zijn ook geuren die een seintje naar je hersenen geven zodat je geen trek hebt. Vanille, banaan, appel en pepermunt bijvoorbeeld. Daar kan je gebruik van maken als je je eetlust wilt afremmen. Neem bijvoorbeeld geurkaarsen met die geur.

#2 Kleuren

Ook kleuren kunnen invloed hebben op je eetlust. Kies borden in de kleur blauw en je honger zal afnemen. Ook rood werkt op die manier. Rood lijkt als een onbewust stopsignaal te werken.

#3 Eet koude aardappelen

Aardappelen zijn nou niet de voeding waar je aan denkt als je wilt afslanken. Toch kunnen ze je helpen op gewicht te blijven. Als je aardappelen kookt en laat afkoelen, wordt een deel van het zetmeel omgezet in resistent zetmeel. Resistent zetmeel wordt niet verteerd in je lichaam. Dat voorkomt dat de koolhydraten worden omgezet in glucose en worden opgenomen in je lichaam. Maar, je krijgt er wel een vol gevoel van. Behalve in gekookte aardappelen zit resistent zetmeel ook in bonen, bananen, volkoren producten en rijst.

#4 Licht en muziek

Uit onderzoek bleek dat het volume van muziek en het licht in een restaurant je eetlust beïnvloeden.  Zachte muziek en gedimd licht zorgde ervoor dat de gasten gemiddeld zo’n 175 calorieën minder aten maar er tegelijkertijd meer van genoten. Het licht en de muziek zorgen er voor dat je je prettiger voelt en meer tevreden waardoor de drang om meer te eten afneemt. Misschien iets om thuis ook te proberen.

#5 Azijn

Azijn blijkt de schommelingen van de bloedsuikerspiegel na het eten van voeding met veel koolhydraten, te verlagen. Een stabiele bloedsuikerspiegel voorkomt dat je snel weer trek krijgt na het eten. Dus een salade bij je maaltijd met een dressing waarin azijn zit, wat augurken, zilveruitjes, zuurkool, dat helpt allemaal om je eetlust te verminderen.

#6 Chocolade

Ongelofelijk maar waar, een stukje chocolade kan je gewicht goed doen. Ten eerste moet het wel pure chocolade zijn, zonder smaakjes en noten. Zo’n stukje pure chocolade zorgt er voor dat je langer verzadigd blijft en ook minder trek hebt in zoete en vette dingen.

#7 Een computerspel

Een hongergevoel kan je verminderen door  je hersenen af te leiden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een verslavend spel als Tetris daarbij kan helpen. Het spel houdt de hersenen zo bezig dat je de trek in eten compleet vergeet. Dat zelfde geldt ook voor andere inspannende spelletjes of bezigheden waar je je aandacht bij moet houden.

Lees hier welke voeding je langer een vol gevoel geeft

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *