groene huidverzorging

Groene huidverzorging

Verzorg je huid met veilige producten zonder chemische en schadelijke ingrediënten. Maar hoe weet je wat veilige producten zijn?

Laat je niet misleiden door ‘mooie woorden’

De woorden ‘natuurlijk’, ‘biologisch’ en ‘niet chemisch’ lijken mooi, zijn maar betrekkelijk. Ook natuurlijke ingrediënten kunnen schadelijk zijn en bovendien zijn in principe alle ingrediënten chemische stoffen, zelfs water. De enige manier om zeker te zijn van je zaak is om het etiket goed te lezen.

Op de site van skin deep kun je van veel producten zien hoe veilig ze zijn. (Engelstalig).

Laat je niet gek maken door de reclame

Er zijn nog geen beautyproducten die veroudering en rimpels echt tegen kunnen houden. Natuurlijk moet je goed voor je huid zorgen. Maar voor een goede huidverzorging is reinigingsproduct, een toner, een vochtinbrengende crème en een Sun Protection Factor (SPF) voldoende. Laat je niet gek maken door allerlei nieuwe producten die een magische werking beloven.

Pas op met geuren

Producten van synthetische geuren hoeven niet te vermelden wat de ingrediënten zijn. Dat hoort bij het bedrijfsgeheim. Deze synthetische geuren bevatten vaak schadelijke ftalaten. Je kunt ook kiezen voor niet-geparfumeerde producten of producten die natuurlijke geurstoffen of essentiële oliën bevatten.

Hoe is het verpakt?

De verpakking speelt op twee manieren een rol. Ten eerste of milieuvriendelijke materialen zijn gebruikt, maar ook of de verpakking geen schadelijke stoffen kan afgeven aan het product. Met een glazen verpakking zit je goed. Je weet dan zeker dat de verpakking geen schadelijke stoffen afgeeft aan het huidproduct. Met kunststof verpakkingen is dat helaas anders. Zeker verpakkingen die polyvinyl-chloride (PVC) bevatten kun je beter mijden.

Maak het zelf

Je keukenkastjes staan vol met producten die je kunt gebruiken om zelf je eigen schoonheidsmiddeltjes te maken. Komkommer, avocado, honing, banaan, havermout en olijfolie zijn maar een paar voorbeelden van ingrediënten om zelf maskers of scrubs van te maken.

lees ook: beauty uit het keukenkastje

Schoonheid van binnenuit

Zoals gezegd is een goede huidverzorging belangrijk. Maar het is niet het enige dat je kunt doen om je huid jong en mooi te houden. Een goede voeding en genoeg bewegen zijn minstens zo belangrijk om er goed uit te zien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *