Brow lamination: de trend van 2024

In de wereld van schoonheid en cosmetica zijn trends voortdurend in beweging, en één trend die steeds meer aandacht krijgt en de hele wenkbrauw game verandert, is Brow Lamination. In deze blog gaan we dieper in op deze trend, die in 2024 de harten van schoonheid liefhebbers verovert. Gelamineerde wenkbrauwen zullen snel ook jouw favoriete behandeling worden na het lezen van dit artikel.

Wat is het lamineren van wenkbrauwen?

Wat is wenkbrauwen lamineren?’ is één van de meest gestelde vragen. Brow Lamination of in het Nederlands wenkbrauwen lamineren is een semi-permanente behandeling om de wenkbrauwhaartjes te stylen en in vorm te brengen. Het proces omvat het aanbrengen van een speciale formule op de wenkbrauwhaartjes om ze te liften, te fixeren en in de gewenste vorm te modelleren. Vervolgens worden de wenkbrauwen gestyled en gefixeerd met behulp van speciale tools, waardoor ze er voller, beter gedefinieerd en perfect gestyled uitzien.

Wenkbrauwen lamineren is eigenlijk een truc om de haar van richting te veranderen, en zo de illusie van vollere wenkbrauwen te creëren. En juist die volle wenkbrauwen zijn super populair op het moment. Ben jij dus van jezelf niet gezegend met super volle wenkbrauwen, dan is deze wenkbrauwbehandeling helemaal iets voor jou. Fake it to you make it, niet waar ;). Of in dit geval lamineren wenkbrauwen is je lifesaver.

Waarom is Brow Lamination zo populair?

De populariteit van lamination wenkbrauw behandelingen is te danken aan verschillende factoren. Ten eerste biedt het een snelle en effectieve manier om wenkbrauwen te stylen zonder het gedoe van dagelijkse make-up applicatie. Vaak is even omhoog kammen in de ochtend met bijvoorbeeld een spoolie borsteltje al voldoende. Het resultaat is een langdurige look die wekenlang aanhoudt, waardoor het ideaal is voor drukbezette individuen die er altijd op hun best uit willen zien.


Daarnaast maakt wenkbrauwen lamineren het mogelijk om dunne of onregelmatige wenkbrauwen te transformeren door ze voller en dikker te doen lijken. Het geeft ook een liftend effect aan de wenkbrauwen, waardoor de ogen meer open lijken en een jeugdige uitstraling wordt gecreëerd. Wie wil dat nou niet?

Bovendien biedt lamineren wenkbrauwen een veelzijdige oplossing, omdat het geschikt is voor mensen met verschillende typen wenkbrauwhaar en -structuren. Of je nu dunne, dikke, stugge of dunne wenkbrauwen hebt, Brow Lamination kan worden aangepast aan jouw individuele behoeften en voorkeuren. Wenkbrauw artiesten kunnen de behandeling aanpassen aan elk type wenkbrauwhaartjes, waardoor je altijd de perfecte uitkomst krijgt die past bij elk persoon.

Vrouw met volle gelamineerde wenkbrauwen

Meest gestelde vragen over Brow Lamination?

Als je nog niet zo bekend bent met deze razend populaire wenkbrauw behandeling, kunnen we voorstellen dat het nog wat vragen oproept. Hier zijn enkele veelgestelde vragen over Brow Lamination:

Is Brow Lamination veilig?

Ja, mits uitgevoerd door een getrainde en ervaren professional is Brow Lamination over het algemeen veilig. Het proces vereist het gebruik van speciale formules die zijn ontworpen om de wenkbrauwhaartjes te beschermen en te verzorgen. Wel raden we aan om altijd een patch-test te doen met nieuwe klanten, om zo te dubbelchecken of ze niet allergisch zijn voor één van de bestanddelen in de verschillende lotions die gebruikt worden tijdens de behandeling.

Wil je zelf wenkbrauwen lamineren? Dat kan, maar wenkbrauw lamineren thuis producten zijn minder sterk dan de producten die wenkbrauwartiesten in salons mogen gebruiken. Het resultaat zal dus minder strak zijn, en minder lang blijven zitten.

Hoe lamineer je wenkbrauwen?

In onze favoriete wenkbrauw lamineren kit van Supercilium vind je alle producten die nodig zijn om een goede brow lamination behandeling uit te voeren. Alles wat je nodig hebt zit in deze set. Ze staan bekend om hun hoge kwaliteit en goede prijs/kwaliteit verhouding.

Je doorloopt de volgende stappen:

  1. Foam Cleanser: Elke behandeling start met het goed reinigen van de wenkbrauwhaartjes, zodat de formules die daarna komen goed in de haartjes kunnen trekken.
  2. Bonding Serum: Een serum dat je kunt gebruiken als klanten hele stugge haartjes hebben. Is dat niet het geval? Dan kan deze stap overgeslagen worden.
  3. The Relaxing Solution: De naam zegt het al, deze formule zorgt ervoor dat de haartjes zacht worden, waardoor je ze daarna in elke gewenste richting kunt stijlen.
  4. The Laminate: Is de juiste richting gevonden? Dan zorgt deze formule ervoor dat de haartjes in deze richting blijven staan. Het legt als het ware een laagje aan over de wenkbrauwharen, waardoor ze zo blijven zitten.
  5. The Nourishing Elixir: Je kunt je voorstellen dat al deze formules best intens zijn voor de wenkbrauwhaartjes. Daarom eindigt de behandeling met wat extra liefde voor de wenkbrauwhaartjes. Deze formule voedt de wenkbrauwen intensief. Extra tip: Deze formule kan ook los gebruikt worden. Zie het als het masker voor je wenkbrauwen. 

In onze favoriete set zitten daarnaast ook nog de volgende producten:

  • Wenkbrauwen laminering tools: Tools die het makkelijker maken om de haartjes in de juiste richting te krijgen.
  • Lash Lift Tools: Ik hoor je denken, lash lift? Deze Brow Lamination Kit heeft een dubbele functie. Je kunt dezelfde formules namelijk ook gebruiken om een Lash Lift uit te voeren. Als je als beauty professional beide behandelingen uitvoert, hoef je dus niet twee verschillende sets aan te schaffen. Lekker makkelijk!

Hoe lang blijft Brow Lamination zitten?

Wenkbrauwen lamination kan wel vier tot acht weken aanhouden, afhankelijk van factoren zoals de haargroeicyclus en de nazorg routine van de persoon. De haargroeicyclus is bij elke persoon verschillend, dus daarom blijft het bij de één wat langer zitten dan bij de ander. Maar hoe dan ook, iedereen is verzekerd van minstens vier weken prachtige volle wenkbrauwen. Klinkt toch heerlijk?

Wat kost wenkbrauwen lamineren?

Nieuwsgierig naar de wenkbrauw lamineren prijs? De kosten verschillen per regio, maar gemiddeld kost een Brow Lamination of wenkbrauwen laminatiebehandeling 60 euro.

Is er enige nazorg vereist voor wenkbrauwen lamineren?

Ja, na wenkbrauwen lamination wordt over het algemeen aangeraden om de wenkbrauwen de eerste 24 tot 48 uur droog te houden en contact met water te vermijden. Sauna’s, heftig sporten, zwemmen of een stoombad kunnen het beste even vermeden worden. Wil je wel douchen, dek je wenkbrauwen dan af, zodat er geen water bij kan komen. Doe je dit wel, dan kunnen de wenkbrauwen inzakken, en is al het werk voor niets geweest.

De formules die gebruikt worden, drogen de haartjes wat uit, dus regelmatig gebruik van wenkbrauw conditioners kan ook helpen om de gezondheid en het uiterlijk van de wenkbrauwen te behouden.

De brow lamination trends van 2024

Wenkbrauwen lamination is al een aantal jaar populair, maar wordt elk jaar nog steeds populairder. In 2024 zien we enkele opvallende trends op het gebied van Brow Lamination:

*Natuurlijke uitstraling:

Terwijl volle wenkbrauwen nog steeds in de mode zijn, zien we een verschuiving naar een meer natuurlijke uitstraling. Dit betekent dat Brow Lamination wordt gebruikt om de wenkbrauwen te stylen en te definiëren, terwijl de algehele uitstraling toch moeiteloos en niet overdreven is. Dit kan bereikt worden door de wenkbrauwen niet recht omhoog te zetten, maar ze in een hoek van 45 graden te zetten.

*Gebleekte wenkbrauwen:

Een gedurfde trend die in opkomst is, is het bleken van wenkbrauwen gevolgd door Brow Lamination. Dit resulteert in een lichtere, bijna doorzichtige wenkbrauw look die perfect past bij futuristische en avant-gardistische make-upstijlen. Niet voor elk persoon geschikt, maar wauw, wij vinden deze look echt fantastisch! Wel adviseren we om je wenkbrauwen heel goed te voeden als je beide doet, omdat zowel bleken als Brow Lamination de wenkbrauwhaartjes uitdrogen.

*Gepersonaliseerde behandelingen:

Met de toenemende vraag naar wenkbrauwen lamination zien we ook een grotere focus op gepersonaliseerde behandelingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften en voorkeuren van individuele klanten. Dit omvat het gebruik van verschillende formules en technieken om de gewenste resultaten te bereiken. Wenkbrauwen lamineren kan namelijk ook gecombineerd worden met behandelingen als de wenkbrauwverf Liquid Dye. Of de nieuwe opkomende behandeling Airbrush Brows.

Kortom, Brow Lamination is een opkomende trend die de manier waarop we naar wenkbrauwstyling kijken, verandert. Met zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en indrukwekkende resultaten heeft het de potentie om een blijvende favoriet te worden onder schoonheidsliefhebbers overal ter wereld. Wil je meteen aan de slag? Bekijk dan zeker onze favoriete wenkbrauw lamineren kit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]