Welke modekleuren lente zomer 2024 gaan we zien?

Laatst bijgewerkt:

Dit zijn de veelbelovende modekleuren voor de lente en zomer 2024 die Pantone heeft geselecteerd. Het is echt een mooi palet met lila, paarsblauw en verschillende tinten groen. Handig om vast rekening te houden met de nieuwe modekleuren als je nieuwe kleding gaat kopen.

Bekijk hier de modetrends 2024 voor de lente en zomer

Deze kleuren gaan we terugzien in de damesmode en herenmode. In vergelijking met de modekleuren van afgelopen najaar is het een vrij rustig en uitgebalanceerd palet dat goed past bij de zomer en lente. In vergelijking met de kleuren van vorig zomer van 2023 valt op dat er wat minder felle modekleuren en meer paarse tinten zijn.


Desert flower roze

Dit is een warme kleur roze die iets naar het oranje gaat en heel geschikt is als voorjaars- en zomer modekleur voor kleding, schoenen en tassen. Mooi te combineren met wit, zwart, grijs en jeansblauw. Bekijk hier alle jeans en denim trends.

Desert flower pink met tas van Balmain

Orangeade

Orangeade is een oranje-rode sinaasappellimonade kleur die eigenlijk tussen het desert flower roze en rooibos thee rood ligt. De kleur combineert met groene tinten maar ook met jeansblauw, wit en zwart.

Oranje-rode modekleur en jurk van jardin des orangers

Rooibos thee rood

De kleur van rooibos thee is een warme rode tint die naar het roestbruin toegaat. deze modekleur combineert prima met het roze hierboven en ook met andere oranjerode tinten.

Modekleur rooibos thee met broek van Dorothee Schumacher

Waterkers groen

Groen lijkt één van de trendy modekleuren deze zomer 2024. Eén van de groene kleuren is waterkers groen. Een beetje een militaire groene tint die iets naar het grijs toegaat.

Waterkers groen en een jurk van Erdem

Chambray blauw

Chambray is een bepaalde manier van weven waarbij gebruik gemaakt wordt van een gekleurde draad en een witte draad, zoals je ook ziet bij jeansstoffen. Chambray blauw is een frisse lichte blauwe modetint die heel goed te combineren is met de meeste kleuren.

Chambray blauw met een top van Courrèges

Pastel lila

Een mooie, zachte lavendelachtige pastel kleur lila. Heel geschikt voor allerlei kledingstukken.

Pastel lila en een rok van Victoria Beckham

Lemon drop

De zachtgele kleur van zure citroensnoepjes is natuurlijk een kleur die heel goed bij de lente en zomer past. Bovendien is het een kleur die goed past bij eigenlijk alle andere kleuren.

Citroengeel met blouse van Juliet Dunn

Capri

Capri blauw met een jurkje van Bluemarine

Mint groen

Een frisse mentholachtige kleur groen die heel geschikt is als mode trendkleur voor het voorjaar.

Mint groen met een blouse van het modemerk Velvet

Marlin

Marlin blue is het blauw van de zoutwatervis marlijn. Een kleur blauw die naar het paars toe neigt. Dit blauw combineert heel mooi met lila maar ook met het lichte blauw, lichtgeel en roze.

Marlin blauw met een blouse van Etro

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *