tas bij je figuur

De juiste tas bij je figuur

De juiste tas, wat vorm en afmeting betreft, kan je figuur evenveel goed doen komen als een goed gekozen kledingstuk je slanker of dikker, langer of korter kan laten lijken.

Levensstijl

Misschien heb je eerder de neiging een tas te kiezen die past bij je levensstijl en hou je van grote tassen omdat je graag en vaak veel meeneemt. Lees onderstaande tips wat het beste past bij jouw figuur.

Welke vorm?

Net als bij goed gekozen kleding, kan ook een goede vorm tas vorm kilo’s schelen, om te zien dan. Wat is de truc?
Kies een tas in een vorm die tegengesteld is aan de vorm van je figuur. Ben je lang en slank met weinig rondingen, kies dan tassen met ronde vormen.

Ben je kort en mollig, kies dan een hoekige, vierkante of langwerpige tas.

De afmeting

Kies een tas in een afmeting die in overeenstemming is met jouw afmeting. Ben je 1.90 dan zal een klein tasje in het niet vallen bij je figuur. Maar ben je klein, kies dan geen tas met enorme afmetingen. Dan wordt het: ‘Tas waar ga je met het meisje heen?’

Op dit moment zijn de iets kleinere tassen in de mode die je onder je arm klemt en op borsthoogte hangen. Deze tassen zijn bijvoorbeeld prima als je slank bent en aandacht wilt vestigen op je decolleté. Maar heb je wat dikkere bovenarmen en grote borsten, dan is dit niet de ideale tas.

Waar ligt het accent?

Kies je een schoudertas dan is de lengte ervan belangrijk. Het zal de aandacht leggen op dat deel waar de tas tegen je lichaam hangt. Heb je dus brede heupen, en laat je de tas tegen je heupen hangen, zal dit je heupen breder doen lijken en er bovendien de aandacht op vestigen.

Zo zal een tas die op taillehoogte hangt je taille accentueren.

Tips voor het kopen van een tas

  • Laat je niet verleiden door trendy tassen, hoe leuk ook, zonder op te letten of dit wel bij je figuur past.
  • Koop geen tas zonder jezelf met de tas in de spiegel te bekijken.
  • Voor welke gelegenheid koop je de tas. Is het voor dagelijks gebruik, voor naar je werk, of om uit te gaan.
  • En natuurlijk hou je ook rekening met de bruikbaarheid van de tas. Ben je iemand die genoeg heeft aan een pinpas en een lipstick, of moet er een hele make-up tas en een boek in passen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *