yoga voor je gezicht

Yoga voor je gezicht

Laatst bijgewerkt:

Wil je er zo lang mogelijk jong uit blijven zien en wil je rimpels zo lang mogelijk uitstellen? Misschien is gezichtsyoga iets voor je.

Vergeet botox en rimpelvullers. Doe gewoon regelmatig yoga oefeningen voor je gezicht.

Vanaf je dertigste wordt je huid minder elastisch. De hoeveelheid collageen neemt af en de cellen vernieuwen zich minder snel. Hierdoor wordt je huid dunner en minder stevig en ontstaan rimpels. Je huid gaat steeds meer uitzakken.


Wat kun je zelf doen?

Door een goede verzorging en gezonde levensstijl kun je rimpels zo lang mogelijk tegengaan en het proces van veroudering zo lang mogelijk uitstellen en vertragen. Maar je kunt meer doen: gezichtsyoga.

Wat doet gezichtsyoga?

Door yoga voor je gezicht train je je spieren en stimuleer je de doorbloeding van je huid. Door het trainen van je spieren blijft je huid strakker en frisser.

Helpt het?

Dat yoga je goede diensten kan bewijzen en je soepel en fit houdt is algemeen bekend. Veel mensen zijn dan ook enthousiast over gezichtsyoga,, ook Hollywood sterren als Jennifer Anniston en Gwyneth Paltrow zeggen het regelmatig toe te passen. Deskundigen zijn verdeeld. Aan de ene kant erkennen ze het feit dat je huid langer stevig blijft door het oefenen van de spieren en dat het leren ontspannen zeker helpt.

Dat is tenslotte wat Botox ook doet: je spieren ontspannen. Maar rimpels ontstaan het eerst op plaatsen waarmee je beweegt. Denk aan lachrimpeltjes, rond je mond, boven je lippen en de neus-mond lijnen door het praten en lachen. Je moet de oefeningen dan ook heel precies uitvoeren. Je moet leren alleen de spieren te bewegen die je wilt trainen en de rest van je gezicht zo stil mogelijk te houden.

Welke delen van je gezicht kun je trainen?

Yoga docente en schrijver van het boek Anne-Elise Hagen heeft naast haar boek Yoga Face ook verschillende oefeningen op video gezet. Probeer het eens. Het kost weinig tijd en misschien vind je het wat en zie je resultaat. Sommige oefeningen kun je misschien het beste doen als je alleen bent wat het ziet er wat apart uit.

Oefeningen voor het gebied onder je ogen en je kraaienpootjes

Yoga oefeningen voor de huid rond de wenkbrauwen

Naarmate je ouder wordt gaan je wenkbrauwen wat uitzakken. Deze oefeningen helpen hier tegen.

Gezichtsyoga voor de neus-mond lijnen

 1. Beste Beauty

  Ik heb het met mijn dermatoloog over de gezichtsyoga gehad!!
  Hij vertelde mij allemaal geldklopperij!!
  En eerlijk gezegd ken ik niemand die resultaten heeft door de Yoga.
  En waarom gaan alle beroemdheden over naar botox etc.i.p.v yoga.(is dan toch veel gezonder)
  Ook heb ik een trainer gehad die mij de oefeningen leerde.
  Veel geld kwijt en geen resultaat!!

  Vriendelijke groet Saskia

 2. Hoezo geldklopperij? Dit kost toch niks? Spieroefeningen zijn altijd goed voor versteviging van je lichaam en de huid, dus dat lijkt me net zo goed gelden voor je gezicht. Ik ga het in ieder geval proberen 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *