kledingtips dikke bovenarmen

Kleding voor stevige, dikke bovenarmen

Heb je stevige bovenarmen dan kun je je kleding zo kiezen dat dat minder opvalt.

Een kledingsstuk kan nog zo leuk zijn, maar als het je figuur op de één of andere manier geen goed doet, dan je kunt het beter laten hangen. Hoe jammer dat ook is.

Kijk eerst naar de mouwen

Ben je op zoek naar nieuwe kleding? Kijk dan eerst naar de mouwen. Zijn die niet geschikt, dan zoek je gewoon verder.

Lengte

Lange mouwen zijn het meest flatteus. Driekwart en halflange mouwen zijn een betere keus dan korte mouwen of mouwloos.

Model

Zie je kledingstukken met mouwen die enigszins poffen, snel laten hangen, zeker als de lengte korter is dan driekwart. Poffende mouwen of mouwen met elastiek aan de onderkant zijn niet flatteus als je stevige armen hebt. Kies liever voor mouwen van een soepele stof die recht zijn of iets wijder uitlopen aan de onderkant.

Kleding met schoudervulling is ook minder geschikt. Ze geven alleen meer volume aan het probleemgebied.

Raglan mouwen, spagetti bandjes en strapless jurken of tops zijn niet de meest ideale keuze.

Mouwloos

Mouwloze topjes en haltertopjes leggen extra aandacht op de bovenarmen. Dit soort modellen laten de nek smal lijken, maar je armen juist forser.

T-shirts

Bij de keuze van t-shirt kun je het beste rekening houden met het volgende. De mouwen moeten niet te strak zijn, dit tekent de vorm van je arm te veel af. Modellen met een heel klein kapmouwtje, zoals op het plaatje links, zijn ook minder geschikt omdat hierdoor het meest stevige deel van je arm zichtbaar wordt. Kies T-shirts met een halflange, driekwart of lange mouw, die niet om de arm heen sluiten maar losjes zitten en soepel vallen.

Materiaal

Kies voor lichte soepele stoffen. Dit geldt ook voor gebreide stoffen. Fijn gebreid is dan een betere keuze dan grof gebreid of andere harige of volumineuze stoffen. Kies geen stoffen die elastisch zijn en strak om je armen heen sluiten.

Accessoires

Kies voor armbanden. Deze mogen best breed en kleurig zijn. Het trekt de aandacht weg van de bovenarmen. Te fijne, smalle armbanden kunnen de nadruk leggen op brede polsen of stevige armen.

wat vond je ervan?

  1. Ik vind het dat wel heel vreemd dat er gekozen is voor een foto van iemand met slanke boven armen. Laat dan iets zien wat bij het onderwerp past.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *