mode kleuren lente zomer 2023

Mode kleuren lente zomer 2023, de trendkleuren

Laatst bijgewerkt:

Nog even en de lente komt eraan. Welke kleuren zullen we vaak gaan zien? Pantone voorspelt voor elk seizoen de populaire mode- en woonkleuren. En zo ook voor het komende voorjaar en de zomer. Zij verwachten dat de volgende kleuren de trend worden.

In vergelijking met de mode kleuren van vorig jaar zijn de kleuren in elk geval een stuk vrolijker en zonniger.

Bekijk ook de modekleuren voor de herfst en winter 2023/2024


Wat val op aan de modekleuren voorjaar 2023?

Wat opvalt zijn de overvloed aan rood-oranje-achtige tinten. Bijna de helft van de kleuren zoals rood, oranje, perzik, donkergeel en zalm roze neigt naar het oranje. Daarnaast is het geelgroen een opvallende en aparte kleur. Alles bij elkaar een vrolijke set bijna tropische kleuren die prima bij de lente en zomer passen.

Het zijn geen kleuren die zich heel makkelijk laten combineren. Je ziet dan ook wat meer gewaagde kleurencombinaties.

trendkleuren lente zomer 2023

Hieronder de basiskleuren of klassieke kleuren om mee te combineren.

Klassieke kleuren of basiskleuren voor 2023

Zwart is het nieuwe wit

Wit en zwart worden nooit genoemd als kleur, maar dit voorjaar en zomer is het duidelijk. Zwart is het nieuwe wit. Zwart lijkt een hele populaire kleur te worden voor jurkjes, rokken, tops en schoenen deze zomer van 2023. ’s Zomers zwart zullen we maar zeggen. Bovenden combineert zwart heel mooi met de toch wel felle kleuren in het palet. Zwart witte combinaties zullen wel ook veel terugzien dit voorjaar.

Fiery Rood

Vurig rood is een vrij intense kleur rood die iets naar het oranje neigt. Deze kleur combineert in elk geval met zwart en wit, donkerblauw en lichtblauw. De jurk en de rok zijn van Gucci, de schoenen van Tod’s.

Vurig rood

Beet purple

Bieten paars of liever roze is een vrij felle kleur roze. Mooi met zwart, wit en blue jeans. De trui is van Valentino, het topje van jacquemus en de broek van David Koma.

Bietenroze als trendkleur voorjaar 2023

Tangelo

Een niet te donkere en felle kleur oranje. Een zomers kleur van de tangelo, die een kruising is tussen de oranje mandarijn en de donkergele pomelo. De rok is van Jardin des Orangers, de bustier van Magda Butrym en de jurk van Alaïa. Mooi om met zwart te combineren.

Tangelo oranje kleding

Peach pink

De zacht roze-oranje perzikkleur is een mooie kleur voor de zomer. De kleur doet ook wat denken aan licht koraal. Deze kleur combineert ook mooi met bruine tinten en beige. Het shirt is van Stella McCartney, de jurk is van Poupette St Barth, de mini-jurk van Zimmermann.

Perzik roze trend modekleur

Empire yellow

Zomerser dan deze kleur geel wordt het niet. Niet de meest geschikte kleur voor blonde en bleke types. Colbert, bustier en jurk van Stella McCartney.

Zomers Empire yellow

Crystal rose

Deze kleur zalmroze gaat meer naar het oranje dan naar het blauw toe. De kleur wordt ook wel gecombineerd met oranje tinten. Dit is wel een vrolijke zomerse kleur. De rose jurk is van Blumarine, de tas van Givenchy en de blouse is van Vivianne Westwood.

Voorbeelden crystal rose kleding

Classic green

Een klassieke kleur groen, die veel wegheeft van een frisse kleur grasgroen. Het is een kleur die we in de herfst en winter van 22/23 ook al zagen. Het groene jurkje is van Stella McCartney, de schoenen van Bottega Veneta en het colbert van Gabriela Hearst.

Klassiek groen

Love bird

Lovebird groen is een kleur groen die dicht bij het geel licht en vrij fel is. Love birds zijn die grappige kleine gekleurde dwergpapagaaitjes. De kleur is niet zo makkelijk te combineren maar gaat wel goed samen met zwart en wit en met oranje als je voor een wat wilder kleurenpalet wilt gaan.

De jurk is van Safiyaa, de tas van Coperni en de top van Oscar de la Renta.

Perennial blue

De kleur van zomerse bloeiende blauwe bloemen. Een vrij neutrale blauwe modekleur die zich wel makkelijk laat combineren met het lichtblauw hieronder, met roze, rood, geel en oranje.

Het badpak is van Hunza G., de jurk van Poupette St Barth en de schoenen van Chloë.

Summer song blue

Summer song blue is een mooie zachte kleur lichtblauw de de meeste mensen goed zal staan. Het is bovendien een kleur die mooi combineert met de meeste kleuren van dit rijtje. De korte wijd uitlopende broek van Loewe, de schoenen van Gianvito Rossi, het vest van Jardin des Orangers.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *