kleding tegen kou

Welke kleding houd je het beste warm?

Niks zo storend dan er buiten achter te komen dat je niet warm genoeg gekleed bent. Op dit moment is het buiten koud en omdat we zuinig moeten zijn met gas en elektriciteit kan het binnen ook best koud zijn. Het scheelt als je dan de juiste kleding kiest van de goede materialen om je warm te houden. Lees de tips hieronder over welke kleding dat het beste voor je doet.

Kleed je in laagjes

Kleding in laagjes is om meerdere redenen een goed idee als het koud is. De lucht die zich tussen die lagen bevindt, werkt isolerend. Hoe meer laagjes hoe beter beschermt je bent tegen te kou. En hoe langer je buiten in de kou bent, hoe meer laagjes je moet dragen.

Krijg je het toch te warm? Dan kan je altijd een laagje kleding uit doen.


Dikke fluffy jassen voor buiten

Het is geen wonder dat dikke fluffy jassen je goed warm houden. Dikke jassen hebben een dikke isolatielaag of tussenlaag. Zo’n isolerende laag kan bestaan uit vezels als dons, wol of fleece. Bij de online kledingwinkel KonceptStore verkopen ze jassen die zijn gevoerd met 100% micro gel. Dit zijn korte kunststof vezels met dezelfde eigenschappen als dons, maar met nog meer volume. Deze jassen zijn daardoor extra warm.

Zorg voor goed passende kleding

Als het koud is, is het belangrijk dat kleding goed past en niet te wijd is. Als kleding te wijd is kan er koude lucht onder je kleding komen waardoor je onnodig afkoelt. Te strakke kleding ook niet goed. Bij panty’s of skinny jeans zit er geen isolerend luchtlaagje tussen de stof en je huid waardoor je eerder afkoelt.

Bedek ieder lichaamsdeel

Om warm te blijven is het belangrijk dat ieder lichaamsdeel voldoende bedekt is. Daarnaast helpt het als je je kleding zo droog mogelijk blijft. Het is in het bijzonder belangrijk dat je hoofd, handen en voeten warm blijven.

Wanten zijn beter dan handschoenen

Via je handen kan je ook warmte verliezen. Het is daarom een goed idee om handschoenen te dragen. Het is wel zo dat wanten je handen beter warm houden dan handschoenen met vingers. Dat komt dat je vingers in een want de warmte beter vasthouden.

Draag een muts

Ook al draag je warme kleding, als je je hoofd onbedekt laat kan je alsnog veel warmte verliezen. Een muts gaat dat tegen. Hou je niet van een muts, dan kan je ook heel goed een hoodie onder je jas dragen en je capuchon opdoen.

Een sjaal om je hals en gedeeltelijk om je mond en neus kan ook helpen. Net als een trui of sweater met een col.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *