modekleuren

10 belangrijkste modekleuren van lente zomer 2022

Het is al weer bijna zover. De dagen worden al weer langer en de zon laat zich al weer wat vaker zien. De lente komt eraan! Maar welke modekleuren en mode trends gaan we dit voorjaar zien? Welke kleur kleding zien we in de winkels? We nemen vast een kijkje…

Pantone geeft ieder seizoen een voorspelling van trendy kleuren voor mode en wonen. Voor de lente en zomer van 2022 is het een mooi kleurenschema met een combinatie van een paar zachte en een aantal fellere kleuren. Het lijkt er dus op dat je alle kanten op kan en zowel voor pastel tinten als wat meer uitbundige kleuren kan kiezen. Enkele kleuren waren ook al favoriet deze winter.

trend kleuren lente zomer 2022

Basiskleuren

Combineer de 10 modekleuren van zomer en lente 2022 met deze neutrale basiskleuren:


basis kleuren voorjaar 2022

Spun sugar blue

Denk aan de zachte lichtblauwe kleur van een suikerspin. Het blauw combineert mooi met de andere blauwe tinten, maar ook met de rode en paarse tinten.

lichtblauw trendkleur
zacht en luchtig lichtblauw

Gossamer Pink

Fijn of delicaat roze. Een hele zachte en luchtige kleur roze die heel geschikt is voor de lente en zomer. Het roze combineert mooi met alle kleuren blauw die dit seizoen populair zijn.

Zacht en delicaat roze

Innuendo

Een spannende en vrij felle kleur roze die veel aan cyclaam roze doet denken. Eén van de fellere kleuren die we dit voorjaar zullen zien.

Skydiver

Skydiver is een blauwe tint die iets lichter of feller is dan donkerblauw.

Tussen licht- en donkerblauw

Daffodil

De donkergele kleur van narcissen is een vrolijke ’s zomerse kleur die zich goed laat combineren met bijvoorbeeld bruin- of blauwtinten maar ook rood en paars kan heel goed als je van kleur houdt.

narcis geel modekleur

Glacier Lake

Een koele blauwe kleur van een ijskoud bergmeer. Een blauwe kleur die iets naar het grijs gaat. Het is een vrij neutrale kleur die goed met veel andere kleuren samengaat.

Harbor blue

Een hele mooie blauwe kleur, die je bijna groen zou kunnen noemen. Het heeft wat weg van petrol of een donkere versie van aqua/blauwgroen.

Coca Mocha

Een mooie bruine kleur, tussen chocolade en koffie in. Een kleur die heel mooi combineert met roze en lichtblauw,

bruin kleur mode 2022

Dahlia

Een mooie paarse kleur van een dahlia. Een kleur die het zowel in de lente en zomer als in het najaar goed doet. Het combineert bijvoorbeeld goed met lichtblauw.

Dahlia paars

Poinciana

De poinciana is een boom die uitbundig bloeit met bloemen in een kleur die soms oranje en soms rood lijken. Een prima en vrolijke kleur voor het voorjaar. Combineer de kleur met blauw, wit of zwart.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *