trend witblond

Trend: wit blond haar

Het is een trend die vorig jaar al te zien was en dit jaar 2022 zeker heel populair zal blijven: wit blond haar. Het is opvallend en je moet er best wat lef voor hebben. Wit blond haar kan er bij heel veel mensen fantastisch uitzien. Voorwaarde is wel dat het goed gedaan is en dat je het goed verzorgt en bijhoudt.

Hoe krijg je wit blond haar?

Wit blond haar heb je niet zo maar. Het kan even duren voor je haar echt wit is. Je verft je haar ook niet wit, maar je ontkleurt je haar. Alle pigment wordt uit je haar verwijderd. Dat bleken gebeurt door middel van een vrij agressieve chemische behandeling die niet zachtaardig is voor je haar. Om de schade te herstellen is het nodig dat je je haar goed verzorgt met shampoo en conditioners van goede kwaliteit.

Als je besluit je haar wit blond te laten maken, ga er dan maar van uit dat je minstens eens per maand naar de kapper moet gaan om je haar echt mooi wit te houden, om de uitgroei bij te werken en te voorkomen dat het niet vergeelt. Er hangt dus een behoorlijk prijskaartje aan mooi wit haar. Omdat je gebleekte haar kwetsbaar is, is het verder verstandig om het gebruik van föhns en stijltangen zoveel mogelijk te beperken om schade en gespleten haarpunten te voorkomen.


Is het alle moeit waard?

Wit blond haar brengt de nodige tijd, moeite, schade aan je haar en kosten met zich mee. Je kan je daardoor afvragen of het allemaal moeite waard is. Het kan er namelijk wel fantastisch uitzien.

Verschillende tinten wit blond haar

Zoals je hieronder ziet kunnen wit blonde tinten nog behoorlijk verschillen. IJsblond, platinablond en zilverblond zijn ook wel namen die gebruikt worden. Sommige tinten zijn koel en passen goed als je huid warme of gelige ondertonen heeft. Andere tinten zijn wat warmer en passen goed bij een huid met rozige of blauwe ondertonen. Kijk hier welke tinten haar passen bij je huidskleur.

Voorbeelden:

De tint van het haar hieronder is iets grijzer of assiger.

Grijsblond bron: mollie.cee/instagram

Platina witblond

Deze platina witblonde kleur komt heel dicht bij echt wit in de buurt. Op instagram kan je de kleurverandering van donkerblond naar wit zien.

Witblond

Deze witblonde tint met iets roze erin, past mooi bij haar warme huidtint.

Witblond met wat beige

Witblonde haarkleur met wat beige tonen. Dit is een tint die zowel bij een koele als warme huidtint past. Het staat prachtig bij haar blauwe ogen.

Wit kroezend haar

Voor dit resultaat is het haar eerst zo veel mogelijk ontkleurd. Daarna is het parelwit geverfd met een mooi resultaat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *