modekleuren herfst winter 2021/2022

Mode kleuren herfst winter 2021/2022

Gelukkig is het nog even zomer. Maar de nieuwe trends in modekleuren voor het komend seizoen voor kleding, de herfst en winter 2021/2022 zijn natuurlijk al lang bekend. Net als voor andere seizoenen heeft Pantone een kleurenpalet met modekleuren voor het komende najaar. Het is een palet van vrij uitgesproken en best felle kleuren voor het najaar.

Bekijk ook alvast de mode kleuren herfst winter 2022/2023

De tien bovenste kleuren zijn de echte trendkleuren, de vier onderste kleuren basiskleuren. Opvallend is dat blauwe en bruine tinten in de meerderheid zijn.


Bekijk ook alvast de 10 populairste modetrends voor komende winter

In vergelijking met de kleuren van vorig jaar kun je zeggen dat rood wat minder populair is. De bruine, oranjebruine en roestbruine tinten blijven populair.

Trend modekleuren najaar 21/22
herfst- en winterkleuren 2021-2022

Zacht roze

Zacht roze of pale rosette zoals het roze met een tikkeltje oranje van de roos, lijkt een belangrijke trendkleur te worden dit najaar. Voorbeelden zijn de oversized blazer van Peter Do en de fluffy roze tas van Prada. Deze roze tint laat zich goed combineren met bijvoorbeeld zwart, grijze en blauwe tinten, maar kan ook met donkerbruin.

Fuchsia roze

Fuchsia Fedora is een vrolijke en vrij felle kleur donkerroze. Voorbeelden zijn de wollen blazer van Stella McCartney en de tas van Dolce & Gabana. Fuchsia roze combineert mooi met blauw, grijs en andere tinten roze.

fuchsia roze trendkleur winter 2021/22

Leprechaun groen

Een leprechaun is een magisch figuur uit de Ierse folklore. Een soort dwerg met een hoed op in een frisse kleur groen. Deze groene kleur is heel trendy deze herfst en winter. Voorbeelden van kleding in deze kleur zijn de groene loafers van Aquazurra en de broek van Loro Piana.

Illuminating geel

Het geel van een zonnige dag en dat in de winter. Een vrolijke, felle kleur die een vrolijk en fleurig accent kan geven aan je outfit. Combineer het met blauw, groen of bruine tinten. Als voorbeeld zie je de gele Dolce & Gabana pumps en de rok van Balenciaga.

Mykonos blauw

Mykonos blauw een frisse blauwe kleur die je op de Griekse eilanden vaker ziet. De kleur is goed te combineren met geel, roze, rood en andere blauwe tinten.

Blauw modekleur herfst winter 21/22

Adobe

De kleur adobe is de bruin-oranje kleur van gedroogde klei. Dit is echt een kleur die bij het najaar past. Het is ook wel een beetje een vintage kleur. Combineer het bijvoorbeeld met zwart, geel, oranje, groen. Het vest is van Erdem en de corduroy broek van 7 For All Mankind.

Fire whirl

Fire whirl of vuurtornado is een mooie rode tint die tussen fel rood en donkerrood inzit. Voorbeelden zijn het jack van Miu Miu en schoenen van Valentino Garavani.

Spring lake

Spring lake is een rustige en koele blauwe tint die zich goed laat combineren met andere kleuren. De leren rok is van Stouls en de tas is van Alexander McQueen.

Rhodoniet blauw

Een kleur blauw die zo donker is dat je je kan afvragen of het blauw of zwart is. Rhodoniet is een mineraal of steen die in verschillende kleuren voorkomt. Van roze met zwarte aders tot donkerblauw. Met als voorbeeld een trui van Altuzarra en blauwe suède pumps van Loro Piana. Combineer het met lichtroze, donkerroze, geel of lichtere blauwe tinten.

Root beer bruin

Root beer is een Amerikaanse frisdrank met een donkerbruine kleur. Het is een kleur bruin die een beetje naar het oranje-rood toe gaat. Deze kleur bruin is goed te combineren met beige, roze, geel, oranje en roestbruine kleuren zoals adobe hierboven.

Bruin mode kleur winter 2022

Basiskleuren

Neutrale kleuren die goed combineren met de trendkleuren van de herfst en winter 21/22

Kokosroom wit, muisgrijs, sojaboon geel, olijfgroen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *