gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten

Haar wordt zwak en broos door uitdroging, te veel borstelen, verven en permanenten.

Als je haar  in slechte conditie is, zal het eerder splijten. Het is belangrijk om dat te voorkomen want als het haar gespleten is kan je het alleen nog afknippen.

Eenmaal gespleten, altijd gespleten

Helaas, eenmaal gespleten haarpunten kun je niet meer herstellen. Het enige dat je wel kunt doen is een knipbeurt en voorkomen dat je haren nog verder splijten. Langer haar is gevoeliger voor gespleten haarpunten omdat het langs je schouders en rug beweegt en vaak droger is aan de uiteinden.

Hoe voorkom je dat haren splijten?

Om te voorkomen dat je haar splijt kun je je haar zo goed mogelijk verzorgen en rekening houden met onderstaande tips:

 

 1. Behandel je haar goed, draai, trek en friemel er niet mee.
 2. Kam of borstel je haar niet als het nat is, het is dan het meest kwetsbaar.
 3. Gebruik zo min mogelijk haarstijlproducten waar warmte aan te pas komt zoals föhns, krultangen, hete krullers, ontkrullingstangen enz.
 4. Gebruik een borstel van goede kwaliteit liefst van natuurlijk materiaal zodat er niet te veel aan de haren wordt getrokken en afbreken of splijten.
 5. Bescherm je haar tegen de zon
 6. Gebruik een goede shampoo en andere haarverzorgingsproducten met zonbescherming. Onder andere Wella en Schwarzkopf hebben zulke artikelen in het assortiment.
 7. Gebruik een conditioner of crèmespoeling na de shampoo. Heb je snel last van vet haar, behandel dan alleen de uiteinden.
 8. Er zijn speciale producten voor gespleten haar. Deze repareren je haar niet maar zorgen wel dat het er minder pluizig uitziet.
 9. Laat je haar elke zes weken knippen of bijpunten.
 10. Als je elastiekjes gebruikt, kies dan altijd elastiek dat bekleed is met stof.
 11. Zwemmen in gechloord zwemwater is erg slecht, je zou een badmuts kunnen overwegen. Of anders je haar daarna extra goed uitspoelen en verzorgen.
 12.  Je zou lang haar ‘s nachts kunnen vlechten, om beschadiging door wrijving te voorkomen.