mooie volle lippen

Volle lippen tips en trucs

Laatst bijgewerkt:

Mooie, volle lippen zijn aantrekkelijk, een schoonheidsideaal en teken van jeugd.

Natuurlijk kun je je lippen in laten spuiten met collageen of je lippen laten vergroten door liplijnen te laten tatoeëren. Maar dat is duur en misschien pijnlijk. Er zijn ook goedkope, praktische oplossingen om hetzelfde resultaat te bereiken.

De basis

Allereerst moeten de lippen glad zijn. Door regelmatig scrubben voorkom je dat lippen schraal en droog worden en velletjes krijgen. Daarna verzorg je de lippen.


1. Losse velletjes verwijderen met een lipscrub

Een lipscrub maak je makkelijk zelf. Dit heb je nodig om zelf een scrub voor je lippen te maken:

 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel kokosolie

Meng dit door elkaar en wrijf het over je lippen. Daarmee verwijder je losse velletjes van schrale en gebarsten lippen. Als je dat gedaan hebt laat je de scrub nog even een paar minuten zitten. Spoel het dan af met lauwwarm water. Door de kaneel zullen je lippen warm worden en iets opzwellen waardoor ze voller lijken.

2. Lippenbalsem aanbrengen

Als je lippen mooi glad zijn dan kunnen ze nog wel wat extra verzorging gebruiken. In de winter hebben je lippen extra aandacht nodig omdat de kou je lippen extra uitdroogt. En in de zomer kun je je lippen het beste beschermen tegen de zon.. Breng lippenbalsem aan met een SPF (Sun protection factor). Geef het even de kans om in te trekken voor je verder gaat.

Lijn en omtrek

Als je van plan bent om lipstick te gebruiken, dan kan het verstandig zijn om een lipliner te gebruiken. Op die manier is de vorm van je lippen duidelijk gedefinieerd en zal de lipstick beter op zijn plaats blijven.

liplijn tekenen

3. Lipliner

Neem een naturel lipliner of een lipliner in de kleur van je lippenstift en trek voorzichtig een lijn langs de omtrek van de lippen. Het kan zijn dat je wat oefening nodig hebt voor je in één keer een vloeiende lijn kunt trekken. Als het je gelukt is een mooie lijn te trekken, vul de de rest van je lippen ook in met je lipliner.

Glamour en glans

Glanzende lippen lijken voller.

4. Lipgloss of lipstick

Als je kleur op je lippen wilt, breng je nu lipgloss of lipstick aan in de kleur van je keuze. Je kunt ook een lipgloss nemen zonder kleur. Je lippen lijken voller als ze glanzen. Lipgloss is iets dat niet lang houdt en dat je misschien meerdere keren per dag bij moet werken. Hou het dus bij de hand.

glanzende lippen

Volle lippen

5. Highlights

Na het aanbrengen van de lipgloss breng je wat witte glans aan op het midden van je lippen, zowel onder als boven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld witte oogschaduw of highlighter voor gebruiken. Gebruik niet te veel en smeer het goed uit. Hier door laat je je lippen lichter lijken waar je lippen open gaan wat je lippen voller laat
lijken.

Meer tips en trucs voor vollere lippen

Meer beauty tips voor je lippen:

 1. Wrijf eerst zachtjes met een handdoek over je lippen voor je ze gaat opmaken.
 2. Als je je lippen zo lang mogelijk mooi wilt houden, breng dan eerst lipliner over je hele lippen aan.
 3. Een superscherpe punt aan je lipliner krijg je als je het potlood even in de koelkast legt voor je het slijpt.
 4. Voorkom lipstick op je tanden door naar het opmaken een O te vormen rond je vinger. Trek je vinger naar buiten. Overtollige lipstick zal aan je vinger zitten.
 5. Is je onderlip of bovenlip in verhouding kleiner of groter. Breng ze dan in balans door op de kleine lip een lichtere tint lipstick aan te brengen.
 6. Hou je lippen mooi tijdens het eten door te zorgen dat je lippen zo min mogelijk in aanraking komen met het bestek.
 7. Gebruik geen lipliner die donkerder is dan de lipstick. Als je lipstick vervaagd zal je met een donkere rand blijven zitten.
 8. Heb je dunne lippen trek dan met een neutraal gekleurd lippenpotlood de omtrek iets groter dan de vorm van je mond, vul het daarna op met lipstick. De lipstick zal binnen de lijn van de lipliner blijven.
 9. Een hele donkere kleur lipstick zal je lippen smaller laten lijken.

Blijvend volle lippen door gezichtsyoga

Als je ouder wordt, dan worden je lippen dunner. Wil je blijvend vollere lippen en heb je er zo’n 10 minuten per dag voor over? Bekijk dan de video hier onder welke gezichtsyoga oefeningen je kan doen voor een goed resultaat.

Speciale producten

Er zijn ook speciale beautyproducten om je lippen er vol uit te laten zien. Lip plumpers bijvoorbeeld. Hier zit een soort irriterend stofje in dat de huid van je lippen laat opzwellen. Het geeft vaak een tintelend gevoel. Het werkt wel maar het effect is tijdelijk.

 1. De trucjes hierboven zijn erg leuk, maar denk dat je voor echt volle lippen toch lip fillers de beste behandeling zal zijn.

 2. Is er iemand die de face yoga heeft uitgeprobeerd? Ik moest er eerlijkgezegd een beetje om lachen en ik ben er nogal sceptisch over.

  Ik denk dat je inderdaad voor vollere lippen toch het best voor lip fillers kunt gaan ondanks deze goedkope en praktische tips.

  Zelf ben ik nog opzoek naar een praktijk die bij mijn idealen past als het aankomt op lipfillers: een persoonlijke benadering (ik vind de behandeling nogal spannend), professioneel en ervaren personeel en een plek waar ik naartoe terug kan komen als het resultaat niet bevalt. Is er iemand bekend met een kliniek die hier op aansluit? Laatst kwam ik Kliniek Dokter Frodo tegen waar ze gratis consults geven, iemand die met deze kliniek ervaring heeft?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *