pony bij laten bijgroeien

Je pony laten bijgroeien

Heb je helemaal genoeg van je pony en wil je hem graag bij laten groeien? Wat doe je dan in de tussentijd met je uitgroeiende pony?

Hoe lang duurt het?

Je kent het misschien. Je hebt lang of half lang haar en een pony. Je wilt heel graag je pony laten bijgroeien op dezelfde lengte als de rest van je haar. Maar je ziet op tegen die uitgroeiende pieken en de tijd die het gaat duren.

Het duurt minstens een half jaar voor je pony is bijgegroeid

Als je bedenkt dat je haar 3/4 tot 1 cm per maand groeit kun je zelf uitrekenen hoe lang het gaat duren. Als je pony eenmaal zo lang is dat je ze achter je hoofd kun samenpakken, en bijvoorbeeld een staart of vlecht kunt maken of het op een andere manier kunt opsteken, dan heb je het ergste gehad.

Haar accessoires

Op het moment dat je besluit om je pony te laten groeien, kun je niet genoeg haar accessoires zoals klemmetjes, kammetjes, spelden, schuifspeldjes en haarbanden op voorraad hebben.

Ideeën en oplossingen om je pony weg te werken

Als je pony eenmaal zo lang wordt dat hij in je ogen gaat hangen en nog maar moeilijk in model te brengen en te houden is, is het moment daar dat je je pony het beste kan gaan wegwerken of camoufleren. Dat kan op verschillende manieren:

Achterover kammen

Werk je haar achterover met wax of haarspray. Eventueel met behulp van wat haarspeldjes. Je kan voor een wetlook kiezen of niet.

Je pony meevlechten

Als je pony wat langer wordt, kan je je pony met de rest van je haar meevlechten. Hieronder zie je voorbeelden van het meevlechten van je pony met een scheiding in het midden en een scheiding opzij.

Je haar draaien

Je haar vlechten vraagt wat handigheid en oefening. Vind je vlechten te lastig, dan is draaien ook een optie. Draai je haar en je pony samen en zet het aan de zijkant vast. Je kan dit ook doen met je scheiding in het midden en dan je haar naar twee kanten draaien en vastzetten.

Haarband

Met een haarband werk je je pony al weg als hij zo’n vijf centimeter lang is.

Sjaaltje in je haar

Met een simpel sjaaltje kan je je pony wegwerken en het ziet er ook nog leuk uit.

Haarspeldjes

Je pony is al snel lang genoeg om hem vast te zetten met speldjes. Neem een aantal leuke haarspelden zoals op het voorbeeld hieronder.

Verander de plaats van je scheiding

Experimenteer met je scheiding. Met een scheiding in het midden kun je je pony naar allebei de kanten wegwerken, maar een scheiding aan de zijkant kan ook goed staan als je je pony wilt laten bijgroeien. Je kunt het aan één kant vastzetten.

Wel laten knippen

Omdat je je pony zo snel mogelijk wilt laten groeien heb je misschien de neiging om hem niet te knippen. Toch kun je beter af en toe een stukje af laten knippen al is het maar een halve centimeter. Je haar ziet er beter uit en je voorkomt dat het piekerig en dun wordt voordat het is bijgegroeid.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *