pony bij laten bijgroeien

Je pony laten bijgroeien

Heb je helemaal genoeg van je pony en wil je hem graag bij laten groeien? Wat doe je dan in de tussentijd met je uitgroeiende pony?

Zeker een half jaar

Je kent het misschien. Je hebt lang of half lang haar en een pony. Je wilt heel graag je pony laten bijgroeien op dezelfde lengte als de rest van je haar. Maar je ziet op tegen die uitgroeiende pieken en de tijd die het gaat duren. Als je bedenkt dat je haar 3/4 tot 1 cm per maand groeit kun je zelf uitrekenen hoe lang het gaat duren. Als je pony eenmaal zo lang is dat je ze achter je hoofd kun samenpakken, en bijvoorbeeld een staart of vlecht kunt maken of het op een andere manier kunt opsteken, dan heb je het ergste gehad.

Haar accessoires

Op het moment dat je besluit om je pony te laten groeien, kun je niet genoeg haar accessoires zoals klemmetjes, kammetjes, spelden, schuifspeldjes en haarbanden op voorraad hebben.

Je pony wegwerken

Als je pony eenmaal zo lang wordt dat hij in je ogen gaat hangen en nog maar moeilijk in model te brengen en te houden is, is het moment daar dat je je pony het beste kan gaan wegwerken. Dat kan op verschillende manieren.

  • Je kunt je haar achterover kammen en met wax of haarspray of speldjes vastzetten.
  • Je kunt, als je een scheiding in het midden hebt, je pony in tweeën delen en ieder deel aan de zijkant met een speld vastzetten.
  • Gebruik een haarband of sjaaltje om je haar naar achteren te houden.
  • Als het lang genoeg is kan je het achter je oor of onder je andere haar vastzetten met een speld.
  • Je kunt je pony meevlechten, eventueel met behulp van schuifspeldjes en zo wegwerken.
  • Als je niet handig bent met vlechten kun je je haar ook draaien. Je draait de kortere haren van je pony samen met de langere haren en zet die vast met een speld.

Verander je scheiding

Experimenteer met je scheiding. Met een scheiding in het midden kun je je pony naar allebei de kanten wegwerken, maar een scheiding aan de zijkant kan ook goed staan als je je pony wilt laten bijgroeien. Je kunt het aan één kant vastzetten.

Wel laten knippen

Omdat je je pony zo snel mogelijk wilt laten groeien heb je misschien de neiging om hem niet te knippen. Toch kun je beter af en toe een stukje af laten knippen al is het maar een halve centimeter. Je haar ziet er beter uit en je voorkomt dat het piekerig en dun wordt voordat het is bijgegroeid.