Dit zijn de mode trends van 2024

In 2023 zagen we al verschillende uitgesproken mode trends voorbij komen en dit jaar is het niet veel anders. We zien nu ook een opvallende verschuiving in modetrends: van gedurfde kleuren tot uitgesproken stijlen, alles ‘apart’ voert echt de boventoon. Waar we vorig jaar geobsedeerd waren met de kleur rood, nu zien we juist dat vele stylisten, influencers en sterren bruin als de modekleur van het seizoen benoemen. Daarnaast zien we nu ook dat maximalisme steeds meer een rol gaat spelen, niet alleen in kledingstukken, maar ook in accessoires keuzes. Bovendien zien we ook een groeiende liefde voor vrouwelijke en zachte stijlen, zoals de coquette esthetiek. Lees snel verder om meer over deze trends te leren!

Van rood naar bruin

We zagen het overal: van Hailey Biebers ‘aardbeien meisje’ make-upstijl tot aan rode accenten, de kleur rood domineerde onze TikTok feeds. Nu we in 2024 zitten, dippen we die aardbeien in chocoladesaus, want rijke, diepe bruintinten zijn nu de modekleur van het seizoen. Dat is niet eens zo gek: bruin is namelijk een kleur die bij iedereen past en ook nog eens ontzettend tijdloos is. Een monochrome chocoladebruine look straalt er luxe uit en laat je verzorgd uitzien. Wil je een beetje creatief zijn met je looks? Dan kun je bruin ook met zwart of groen mixen (volgens de stylisten van verschillende modemerken). Hoewel de bruine en zwart kleurencombinatie eerst als een modeflater werd gezien, lijkt het nu helemaal hip te zijn.

mode trends van 2024
Bruine make-up : mode trend 2024

Hoe groter, hoe beter: maximalisme

Als het om sieraden gaat, geldt nu ‘hoe meer, hoe beter’. Net zoals bij het combineren van bruine en zwarte kleding, zijn vele influencers en beroemdheden gek op het mixen van gouden en zilveren sieraden. Probeer deze trend zelf uit met een paar opvallende lucardi oorbellen, gecombineerd met een chunky ketting en tientallen armbanden om beide polsen. Nog leuker is om verschillende kettingen om je nek te hangen. Maak het zo gek als je wilt en combineer meerdere kettingen met verschillende kettingen voor een verrassende look. Hoe meer lagen, hoe beter! Gekker kan het niet met de maximalistische trend als het gaat om accessoires.


Op roze wolken: zacht en vrouwelijk

2023 was het jaar voor de meiden, dankzij het grote succes van de Barbie film met Margot Robbie in de hoofdrol. Rozer kon het jaar niet worden! Sindsdien zien we nu ook dat de modewereld steeds meer vrouwelijkheid en zachte aspecten omarmt. Denk bijvoorbeeld aan de groeiende trend van ballerina schoenen, strikjes op T-shirts, tassen en als sleutelhangers en veel kant op kledingstukken. Deze coquette trend is perfect voor de girly girls onder ons! We zien nu ook dat veel rokken meer een A-lijn silhouet krijgen om de vrouwelijke figuur te benadrukken. Elegantie en speelsheid, daar draait het om als het gaat om de coquette stijl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *