Een zachte huid? Geen enkel probleem

Een mooie, zachte huid straalt gezondheid uit. Het is belangrijk je huid zo gezond mogelijk te houden. Veel mensen vergeten dat de huid ook een orgaan is, die je goed moet verzorgen om er op zijn best uit te zien. Daarnaast moet de huid ook fris en schoon zijn.

Hier zijn 6 goede tips voor optimale huidverzorging

#1 Heet douchen? Geen aanrader

Douchen is niet alleen fijn om fris en fruitig aan je dag te beginnen. Als je doucht op de juiste manier, dus niet te heet en niet te lang, dan is het ook nog eens heel gezond. Heel belangrijk is de temperatuur van het water. Watertemperaturen boven de 40 graden zullen eerder de huid uitdrogen dan verzorgen.

Lauwwarm water opent de poriën voldoende, zodat vet en vuil van de huid verwijderd kan worden. Als je je huid daarna met koud water afspoelt, sluiten de poriën zich weer. Je huid wordt weer glad en stevig en het koude water zorgt bovendien voor een goede bloedsomloop en frisse kleur.


Droog je huid na het douchen niet te stevig af. Je kan teveel van het het beschermingslaagje van de huid afwrijven. Dep je huid liever voorzichtig droog met een zachte handdoek of laat je huid aan de lucht drogen als je daar tijd voor hebt.

#2 Smeer er niet te veel olie op

Olie op je huid zorgt voor een heerlijk zacht gevoel. Maar het vervelende van te vette oliën is dat zich ook een isolerend laagje op je huid kan vormen, die het ademen van de huid niet erg bevordert. Een goed alternatief voor dergelijke oliën is skin plus. Dit bevat onder andere ingrediënten als lijnzaadolie en vitamine A. Wellvita skin plus is niet alleen goed voor de huid, de olie trekt er ook diep in de huid zodat deze gevoed en verzorgd wordt. Als skin plus van wellvita.nl is ingetrokken, zal je huid niet vet aanvoelen.

#3 Leef gezond

Een gezonde levensstijl is niet alleen belangrijk voor hoe je je voelt, het kan ook veel doen voor je uiterlijk. Bepaalde dingen kan je beter laten of met mate gebruiken. Alcohol en suikerhoudende producten bijvoorbeeld. Kies liever voor voeding met veel noten, zaden, vette vis, groene groenten.
Roken is uit den boze. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook voor je huid. Het vernauwt de bloedvaten en vermindert de bloedsomloop. Hierdoor wordt ook de huid minder doorbloedt waardoor hij eerder veroudert. Je krijgt eerder rimpels en dan hebben we het niet alleen om de rimpels rond je mond.
Voldoende vocht gedurende de dag is ook belangrijk voor je huid. Daarnaast is regelmatig bewegen onmisbaar om je lichaam strak en in vorm te houden.

zachte huid

#4 Extra verzorging van droge plekken

Sommige plekken van je huid zijn van nature droger. Denk bijvoorbeeld aan je knieën, hielen, tenen en ellebogen. Deze plekken kunnen wel wat extra verzorging gebruiken in de vorm van een bodycrème zodat de huid zacht en goed gehydrateerd blijft.

#5 Regelmatig scrubben

De cellen van je huid vernieuwen zich elke paar maanden. Als we ouder worden vertraagt dit proces. Door je huid een handje te helpen, door regelmatig te scrubben bijvoorbeeld, worden dode huidcellen afgevoerd. Er ontstaat dan weer ruimte voor nieuwe, jonge huidcellen. Door teveel dode huidcellen kan je huid er dof en mat uit gaan zien. Na een scrub ziet je huid er weer fris en gezond huid en voelt bovendien heel glad en zacht aan.

#6 Laat je huid ademen

Aan de ene kant beschermt je huid je lichaam tegen kou, warmte en stoffen van buitenaf. Een andere functie van de huid is het afvoeren van afvalstoffen. Sluit je huid dus niet af met zware, vette make-up of verzorgingsproducten of synthetische kleding, maar laat de huid ademen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *