Bescherm je huid goed tegen de zon!

Het zonnige weer is uitgebroken in Nederland. Als het zo doorgaat, blijven we de aankomende weken nog heerlijk genieten van het zonnige weer. Ondanks de heerlijke temperatuur is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon om te voorkomen dat je huid verbrandt of dat je, nog erger, zonschade op loopt. Te veel zonlicht is niet goed voor de huid. Bescherm je huid dan ook goed tegen de zon!

Zo ontstaan moedervlekken…

Wist-je-dat zonschade één van de factoren is waardoor moedervlekken kunnen ontstaan? Veelal is deze zonschade al op vroege leeftijd opgedaan en wordt het pas op latere leeftijd zichtbaar in de vorm van moedervlekken. Waarschijnlijk zal je het vast zelf ook gezien hebben dat je in de zomerperiode meer last van hebt van sproetjes of moedervlekken.

Naast zonschade kunnen moedervlekken ook simpelweg al bij de geboorte aanwezig zijn, ontstaan uit erfelijkheid of ontstaan door hormonen.


5 handige tips om je huid te beschermen tegen de zon

1. Gebruik altijd een zonnebrand met een hoge factor en smeer je huid gedurende de dag meerdere keren in.

2. Tussen 12.00 en 15.00 uur kan je het beste uit de zon blijven. Tijdens dit tijdstip staat de zon op z’n hoogste stand en is de kans op verbranding het hoogst.

3. Draag een pet of een hoed

4. Vergeet niet om je huid goed in te smeren op de delen die in de zon komen. Tijdens het insmeren vergeet men dikwijls om naast de populaire lichaamsgebieden ook plekken zoals je nek, gezicht of benen goed in te smeren.

5. Heb je last van huidproblemen? Of ben je hier gevoelig voor? Probeer de zon dan te vermijden. Door uitdroging van de huid kunnen de huidproblemen verergeren.

Hulp nodig bij het verwijderen van moedervlekken?

Moedervlekjes kunnen vrij eenvoudig worden verwijderen met behulp van een gespecialiseerde laser. Afhankelijk van het je type huid zal een behandelaar een goede indicatie kunnen geven van hoeveel behandelingen er nodig zijn. Bij Lasercentrum Biltstraat weet je zeker dat je behandeld wordt met een laser die het beste past bij je huidtype, dit doet overigens geen pijn en voelt aan als een speldenprikje.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *