Pluizig haar is verleden tijd met deze haarroutine

Pluizig haar is iets waar veel mensen last van hebben en we weten allemaal dat het hebben van pluizig haar best vervelend kan zijn: het hebben van een bad hair day komt toch wat vaker voor. Pluizig haar wordt eigenlijk bijna altijd veroorzaakt door droog of beschadigd haar. Doordat ze zo uitgedroogd zijn, zal je haar makkelijker afbreken, waardoor de kortere haren erg gaan uitsteken. Ook staan je haarschubben open, in een poging om vocht uit de omgeving op te nemen. Dit heeft echter nog meer uitdroging tot gevolg, waardoor je haar juist gaat pluizen. Met deze haarroutine is dit vervelende probleem helemaal verleden tijd.

Stap 1: gebruik de juiste producten

De eerste stap naar pluisvrij haar, is het gebruik van goede producten. Een simpele anti-pluis of “voedende” shampoo van de drogisterij zal niet voldoen, omdat deze vaak schadelijke ingrediënten bevatten. Je doet er daarom beter aan om voor de Kerastase Genesis lijn te kiezen. Deze lijn van Kerastase is misschien wat duurder, maar doet wat het belooft. Zo versterkt het je haar van binnenuit, waardoor je haar minder zal afbreken en uitvallen. Daarbij zal ook je hoofdhuid beter gestimuleerd en gezonder worden, wat onmisbaar is wanneer je sterker haar wilt. Je kunt kiezen voor alleen de shampoo en conditioner, maar met de aanvullende haarspray, masker, serum, haarpoeder en fluide ben je er helemaal van verzekerd dat je haar weer helemaal glanzend en pluisvrij wordt.

Stap 2: op de juiste manier stylen

Wanneer je kwalitatieve haarproducten besteld hebt bij Beauty Plaza, is het tijd voor de tweede stap: je haar stylen, maar dan op de juiste manier. Een grote boosdoener, die ervoor zorgt dat jouw haar uitdroogt, zijn namelijk hittebronnen. Je wilt je haar natuurlijk zo snel mogelijk gedroogd hebben en dat doe je door de föhn op z’n warmst te zetten, maar dit zorgt helaas voor schade aan je haren. Wanneer je je haar dus wilt drogen of stylen, zul je je haar moeten beschermen. Dit kun je doen door middel van speciale heat protectant producten, die je in je haar sprayt voordat je het föhnt, zodat het beter beschermd blijft. Ook zul je toch wat meer tijd moeten inroosteren voor het föhnen en je föhn wat koeler zetten. Dit verhaal geldt ook voor het wassen van je haar: gebruik dus geen te warm water en kies liever voor lauwwarm water.


Stap 3: een ander slaapritueel

De laatste stap is het aanpassen van je slaapritueel. De manier waarop je je haar hebt tijdens het slapen kan namelijk ook van invloed zijn op hoe droog je haar is. Je kunt je haar het best in een vlecht of knot doen. Ook kun je ervoor kiezen om een satijnen kussensloop te kopen, die minder langs je haar schuurt. Zo krijg je een gladder kapsel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *