havermout voor de huid

6 x havermout masker voor de huid

Laatst bijgewerkt:

Havermout is gezond, daar is iedereen het wel over eens.

En niet alleen om te eten. Havermout bevat ook een paar eigenschappen waardoor het heel geschikt is als huidverzorgend middel. Het heeft ontsteking remmende eigenschappen en is rijk aan antioxidanten. De polysacchariden in de havermout vormen een soort gel als ze gemengd worden met water en de vetten in de havermout helpen je huid te herstellen en

 

Havermout kan huidirritaties verminderen, een droge huid tegengaan maar werkt ook verzachtend bij zonnebrand en eczeem. Je kunt het ook gebruiken om je huid te reinigen en dode huidcellen tegen te gaan.

havHoe gebruik je havermout voor je huid?

Havermout is 100% natuurlijk, goedkoop en makkelijk om te gebruiken. Je kunt het daarom zonder problemen zowel voor je gezicht als je hele lichaam gebruiken. De moeite waard om eens te proberen ook al ziet het er even niet uit.

Zes maal een havermout masker voor de huid

1. Voor een diepe reiniging van de huid

Meng wat havermout met yoghurt. Voeg een theelepel (rauwe) honing toe en roer alles door elkaar. Breng dit mengsel aan op je huid. Laat even intrekken en spoel het dan af.

oat2. Tegen een droge huid

Maal voor dit masker een kop havermout in de blender of keukenmachine tot een wat fijner meel. Prak een rijpe banaan fijn. Voeg een beetje warme melk toe en meng dit met het havermeel. Breng het aan op je gezicht, hals en decolleté. Laat 10-15 minuten intrekken en spoel dan of met lauw water.

3. Tegen dode huidcellen

Om je huid fris en glad te houden is een goede reiniging en verwijdering van dode huidcellen belangrijk. Dat kan met deze havermout scrub. Meng 2 theelepels bruine suiker, een halve geprakte avocado en 2 ekomketlepels havermout. Voeg als je helpt een paar druppeltjes essentiële olie toe. Breng het mengsel aan op je gezicht en andere plaatsen van je lichaam waar je dode cellen wilt verwijderen. Laat even intrekken en spoel het daarna al masserend van je huid.

4. Tegen een vette huid

Opmerkelijk, maar havermout helpt zowel tegen een droge als een vette huid. Meng een kopje havermout met een eetlepel yoghurt en een eetlepel geraspte komkommer. Breng het aan op je huid en laat een kwartier intrekken. Spoel het daarna af met lauw water. Dit reguleert productie van talgvet.

5. Tegen acne en puistjes

Havermout is een natuurlijk middel waarmee je acné en puistjes kan tegengaan. Hier zijn twee verschillende recepten voor een masker.

Doe een handje havermout in de blender of keukenmachine en maal het fijn. Meng het met citroensap om een soort pasta te krijgen. Breng dit mengsel regelmatig op je huid aan om acné tegen te gaan.cit

Meng 2 theelepels havermout met 1 theelepel baksoda (zuiveringszout) en wat warm water. Deze pasta helpt tegen puistjes maar ook om roodheid  en irritatie van de de huid tegen te gaan.

6. Havermout masker tegen rimpels

Havermout kan de huid wat strakker maken en vermindert daardoor rimpels.  Meng een half kopje havermout met evenveel heet water en twee eiwitten en meng het goed door elkaar. Laat het mengsel even afkoelen en breng het dan aan op de huid. Laat 15 minuten intrekken en spoel het dan af met lauw water. Gebruik het zo vaak als je wilt.