De 5 belangrijkste aandachtspunten bij het verkopen van een horloge

In principe kun je maar één horloge tegelijkertijd dragen. Heb je echter meerdere horloges in de kast liggen? Dan sta je op een lastig kruispunt. Ga je echt horloges verzamelen? Of doe je horloges van de hand, waarmee je mogelijk ook nog winst kunt behalen?

Een horloge verkopen kán erg interessant zijn. Dit hangt echter puur van je situatie, het soort horloge en de huidige prijzen af. Wil je bijvoorbeeld een Cartier horloge verkopen? Dan weet je zeker dat je hier een fors bedrag voor kunt vragen. Er is immers veel vraag naar de horloges van Cartier. Echter is niet alleen de prijs van belang, maar ook de onderstaande aandachtspunten.

Wel of geen verstandige verkoop

Je moet eerst goed nagaan of je daadwerkelijk je horloge wilt verkopen. Draag je je horloge nooit meer en kijk je er ook weinig naar om? Dan is het wellicht verstandig om je horloge te verkopen. Hecht je veel emotionele waarde aan een horloge? Of heb je een horloge wellicht als erfenis gekregen? Dan is het wellicht verstandiger om je horloge toch in de kast te laten liggen. Zo’n horloge kun je wellicht op bijzondere momenten in je leven dragen.


Met andere woorden: maak de juiste afweging. Verkoop je horloge alleen als je hier 100% zeker van bent!

Zoek een geschikte koper

Weet je zeker dat je je horloge wilt verkopen? Ga dan op zoek naar een geschikte koper. Wat een geschikte koper is, hangt af van het soort horloge. Wil je een horloge verkopen die niet al te bijzonder is? Dan kun je bijvoorbeeld een online marktplaats proberen.

Wil je echter een heel bijzonder/zeldzaam horloge verkopen? Ga dan op zoek naar een specialist. Een specialist weet exact wat het horloge waard is. Je bent hierdoor verzekerd van een marktconforme prijs én ook nog van de gewenste service.

Check of je alle toebehoren hebt

Voordat je je horloge te koop aanbiedt, moet je checken of je alle toebehoren hebt. Dit is vooral van belang bij een duur horloge. Bij de duurdere horloges hechten kopers veel waarde aan de toebehoren. Je zou daarom je horloge als geheel moeten verkopen; inclusief alle toebehoren dus.

Ben altijd op je hoede

Zeker als je een duur horloge verkoopt, moet je altijd op je hoede zijn. Ook in deze wereld lopen namelijk kwaadwillende personen rond. Personen die maar al te graag willen weten dat je bijvoorbeeld een Cartier of Rolex horloge hebt. Deel daarom nooit zomaar je adres.

Vergelijk je horloge met andere horloges

Tot slot is het verstandig om je horloge met andere horloges te vergelijken. Check goed welk typenummer je hebt en achterhaal of dit exacte model online te koop staat. Dat geeft je een duidelijke richtlijn voor de vraagprijs.

Staat hetzelfde model online niet te koop? Neem dan vooral contact op met een specialist. Een specialist weet exact wat je horloge waard is. Mogelijk brengt de specialist direct een bod op je horloge uit. Een makkelijkere en betere verkoop bestaat niet. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *