Fruit voor op je huid

Laatst bijgewerkt:

Fruitzuren worden vaak gebruikt als ingrediënt voor huidverzorgende producten. Maar fruit bevat ook antioxidanten die je huid van binnen uit veel goed doen.

Dit is fruit om te eten en fruit voor op je huid. Pureer ze en smeer ze op je gezicht voor een stralende huid.

Fruit om te eten en te smeren

We besteden handenvol geld aan smeerseltjes die de huid jong, fris en rimpelloos moeten houden, maar vergeten vaak de verzorging van de huid van binnenuit. Deze fruitsoorten doen je huid goed. Je kunt ze zowel op je gezicht smeren als opeten. Wel voorzichtig zijn als je weet dat je last hebt van allergiëen.


appel
Appel

De gewone huis-tuin en keuken appel heeft een aantal positieve eigenschappen voor je gezondheid en je huid. Zo bevat de appel veel antioxidanten als flavenoiden en fenolen die je huid verstevigen en helpen je huid jong en elastisch te houden. Als je ze ziet, kies dan voor Red Delicious of Granny Smith, deze bevatten het meeste gezonde stoffen. Eet ze bij voorkeur met schil, wel heel goed wassen of voor biologisch kiezen. Het sap of de rasp van een appel kun je op je gezicht smeren eventueel met wat honing.

ananas
Ananas

Ananas bevat een enzym bromelaine dat deel uitmaakt van veel medicijnen voor de huid. Het werkt desinfecterend, gaat fijne lijntjes tegen. Daarnaast is de ananas rijk aan vitamine en mineralen. Als je een ananas eet dan krijg je veel vitamine C en mangaan binnen en het werkt ontstekingsremmend.

Avocado

avocado

Beter dan de avocado kan je waarschijnlijk niet eten voor je huid. Deze vrucht bevat het meeste vitamine E en veel antioxidanten. Avocado helpt je huid soepel te blijven en gaat veroudering tegen. Het speelt ook een rol bij de vernieuwing van de huidcellen. Een masker van fijngeprakte avocado helpt goed bij een droge huid.

Citroen

citroen

De citroen staat bekend om de grote hoeveelheid vitamine C. Maar de citroen heeft ook een reinigende werking. ’s Ochtends een glas water met een halve uitgeperste citroen heeft een ontgiftende werking op de lever. Het is een kleine moeite en je huid zal er na een tijdje frisser uit gaan zien. Door met de binnenkant van een citroenschil over je huid te wrijven kun je sproeten en ouderdomsvlekjes oplichten.

Banaan

banaan

Het voordeel van bananen is dat je ze het hele jaar kan kopen. Banaan bevat vitamine A, B en E, ijzer, magnesium en kalium. De vitamines en mineralen en de natuurlijke vetten die de banaan bevatten, hebben anti-verouderend effect als je de banaan eet, maar je kunt een ook een maskertje maken van (een rijpe) geprakte banaan. Meng het met wat citroensap.

Mango

mango

Mango is niet alleen een lekkere vrucht maar is ook nog eens gezond en doet je huid veel goed. De mango bevat veel vitamine C en A en is rijk aan antixodianten. Een belangrijk ingrediënt van de mango is beta-caroteen dat helpt dode huidcellen te verwijderen, de huidcellen te vernieuwen en gaat zo huidveroudering tegen. Verder herstelt de mango de elasticiteit van de huid.

Papaya

papaya

Deze vrucht is niet altijd in overvloed verkrijgbaar, maar als je hem ziet neem hem dan mee. Als je het pulp van je papaya op je huid smeert dan zorgt het enzym papaïne voor een desinfecterende werking. Bovendien verwijdert het dode huidcellen. De papaya is ook heel gezond om te eten. Hij bevat veel vitamine C en helpt bij de spijsvertering.

Lees hier meer over fruitmaskers en beauty uit je keukenkastje

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *