haal het meeste uit je mascara

Haal het meeste uit je mascara

Laatst bijgewerkt:

Belangrijker dan een dure of goedkope mascara, is hoe je het aanbrengt en hoe je het gebruikt. Lees de tips voor het allerbeste resultaat.

De volgorde met andere makeup

Breng eerst je andere oogmakeup aan zoals concealers, eyeliner en oogschaduw aan voordat je je mascara opbrengt. Als je je wimpers wilt krullen doe je dat vervolgens en daarna breng je je mascara aan.

Combineer bruine en zwarte mascara voor extra diepte

Een andere tip voor extra diepte is om een zwarte mascara aan te brengen van de basis tot tweederde van de wimpers en maak het laatste deel aan de uiteinden bruin.


De basis is het belangrijkst

Omdat de uiteinden van je wimpers vaak wat lichter van kleur zijn, heb je vaak de neiging om meer mascara op de uiteinden te gebruiken. Maar mascara op de basis van je wimpers is wel zo belangrijk. Het geeft de illusie van diepte en extra lengte.

Zigzag

Breng je mascara altijd aan in een zigzaggende beweging van de basis van je wimpers tot de uiteinden.

Vergeet de achterkant niet

Veel vrouwen gebruiken de mascara vooral voor de voorkant van de wimpers Omdat je die zelf ziet, vergeet je dat anderen je wimpers ook van andere posities zien. Bijvoorbeeld als je met je ogen knippert of ze dicht hebt. Doe daarom na het opbrengen van de mascara aan de voorkant, een oog dicht en breng de mascara aan op de andere kant van je wimpers.

Primer voor mascara

Misschien vraag je je af waarom je een mascara primer zou moeten gebruiken. Het hoeft niet, maar het kan een paar voordelen hebben. Mascara primers bevatten vaak verzorgende ingrediënten voor je wimpers. Je mascara hecht beter en blijft daardoor langer en beter zitten. En je hoeft vaak minder lagen mascara aan te brengen. En het hoeft niet duur te zijn.

Kies de mascara bij wat je wilt bereiken

Kies een mascara die past bij wat je met jouw wimpers wilt bereiken. Wil je vollere wimpers, langere wimpers, waterproof of alleen wat extra kleur. Kies dan een product dat daarbij aansluit.

Welke mascara?

Het is niet altijd nodig om een dure mascara te nemen. Je kunt ook best een goedkope mascara vinden, die aan je eisen voldoet. Zeker als je vooral kleur wilt geven aan je wimpers. Je betaalt vaak extra voor het merk en voor een flitsende verpakking en fancy borsteltjes. Ook als je mascara is uitgedroogd hoef je hem niet altijd weg te gooien. Je kunt nog best wat doen om hem weer nieuw leven in te blazen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *