mooie lange wimpers

10 Tips voor mooie lange wimpers

Wimpers zijn heel vrouwelijk en maken je ogen nog mooier en sprekender. Met deze tips voor verzorging en opmaken worden je wimpers zo mooi, vol en lang als mogelijk is.

1. Mooie wimpers maken het verschil

Zoals het plaatje laat zien maken lange, volle wimpers je ogen heel aantrekkelijk. Heb je zelf geen lange, volle gekrulde wimpers dan zijn er gelukkig heel wat dingen die je kunt doen.


2. Conditioner voor je wimpers

Met wat amandelolie, een schoon mascara borsteltje (te koop bij de drogist) kun je je wimpers extra verzorgen. Breng ’s avonds de amandelolie, olijfolie of wat vaseline aan op je wimpers. Begin zo dicht mogelijk bij de aanzet van je wimpers. Lees ook wat een wimperserum kan doen.

3. Mascara in soorten

Er zijn veel soorten mascara. Welke je kiest hangt af van wat voor look je wilt.

– Kleur

Wil je je wimpers alleen kleuren, dan is een goede waterproof mascara voldoende.

– Volume

Een volume mascara bevat meer was en siliconen en legt daardoor een extra laagje om de wimper heen. Ze lijken daardoor voller.

– Langer

Een ‘long lash’ mascara die je wimpers verlengt bevat synthetische vezels. Deze plakken aan je eigen wimpers waardoor ze langer en meestal ook voller lijken.

 Krullend

Een ‘curling’ mascara zorgt er voor dat je wimpers makkelijker in vorm gebracht kunnen worden en blijven. Het heeft meestal een speciale vorm borsteltje en bevat een gelachtige stof die de vorm verstevigt.

Er zijn ook mascara’s die meerdere eigenschappen in één bevatten.

Meer tips voor mascara vind je hier


4. Goed gereedschap

Om je te zorgen dat je wimpers niet aan elkaar plakken en geen klontjes zichtbaar zijn door mascara heb je een goed wimperkammetje nodig. Je kamt daarmee je wimpers als de mascara nog niet helemaal droog is.

Als je wimpers niet vanzelf krullen kun je ook een wimperkruller gebruiken. Verwarm hem met je fohn en breng je wimpers ermee in vorm nadat je mascara hebt aangebracht.

Wimpertang

De wimper krultang is speciaal ontwikkelt om uw wimpers voller te laten ogen.

Het siliconenkussentje is dik en rond om een intense krul te krijgen zonder de wimpers te beschadigen. Een must-have voor een dramatische krul.

€ 5.75

meer info


5. Je wimpers verven

Net als je haar en je wenkbrauwen, kan je ook je wimpers (laten) verven. Wimperverf houdt zo’n zes weken zijn kleur. Vooral bij mensen die van nature blond zijn en vaak minder donkere wimpers hebben, kan dit een mooi effect hebben.

Als je een beetje handig bent kan je het prima zelf doen. Als je dat niet ziet zitten dan kan je het bij de schoonheidsspecialist laten doen.

Wimperverf is er in verschillende tinten. Van zwart tot lichtbruin.

Wenkbrauw- en wimperverf

Kleurecht voor vele weken! Set bevat voldoe nde voor ca. 10 kleuringen, afhankelijk van het volume van de wenkbrauwen en wimpers.

vanaf € 8.95

meer info


6. Valse wimpers

Je hebt een set wimpers nodig en wimperlijm. Je brengt wat lijm aan op de rand van de kunstwimpers en plakt ze zo dicht mogelijk op je echte wimpers.

Vind je dat je zelf te korte of dunne wimpers hebt. Dan zijn er verschillende mogelijkheden om je wimpers kunstmatig te verlengen en dikker te maken. Eén mogelijkheid is het aanbrengen van valse wimpers. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van heel natuurlijk tot extravagant.


7. Delen van valse wimpers

Een betere oplossing is het plaatsen van deeltjes van valse wimpers. Je plakt ze tussen je eigen wimpers. Ze zijn makkelijker aan te brengen. Je voelt ze minder zitten als je met je oog knippert. En je hoeft niet zo bang te zijn dat er één losgaat.

Wimperstukjes

vanaf € 9.95

meer info


8. Feestwimpers

Niet voor iedere dag waarschijnlijk. Maar opvallende, lange en kleurige valse wimpers met veren bijvoorbeeld kunnen wel een leuk idee zijn voor een feestje.

Bekijk ze hier


9. Wimper extensions of verlenging

Vind je al dat geplak niks, dan is er ook nog een andere mogelijkheid. Een wat meer natuurlijke maar ook duurdere oplossing is het nemen van wimper extensions. Bij deze behandeling worden haartje voor haartje lange haren aan je eigen wimpers geplakt met een speciale rubberachtige pasta die geen schade toebrengt aan je eigen wimpers en waardoor ze heel flexibel blijven. Je kunt er alles mee doen en je hoeft geen mascara meer te gebruiken.

Twee maanden

De extensions blijven gemiddeld 2 maanden zitten en de kosten bedragen voor een eerste behandeling gemiddeld 75-100 euro. Een nabehandeling is goedkoper (rond de 25 euro). Je kunt de behandeling laten doen bij een haar- en nagelsalon of bij de schoonheidsspecialiste.


10. Goed schoonmaken

Wat je ook met je wimpers doet, vergeet nooit om ’s avonds alles weer te verwijderen met een goede make-up remover. Als je waterproof mascara gebruikt, kies dan voor een remover die daarvoor geschikt is. Zoals de l’Oréal oog- & lipreinigingslotion die oog geschikt is voor waterproof make-up.

Oog & lipreinigingslotion

€4,79

meer info

Oogmake-up remover


Nanolash

Natuurlijk langere wimpers in 30 dagen. Nanolash is een wimperserum dat de wimpergroei stimuleert. Het serum voedt en verzorgt zowel de wimpers als de huid rond de wimpers. Het maakt de wimpers langer, dikker en donkerder. Kijk voor meer informatie op nanolash.nl

  1. Wat een goede tip om amandelolie te gebruiken om de wimpers te verzorgen! Ik gebruik nu arganolie om mijn oogmake-up te verwijderen, maar misschien is amandelolie dan een beter alternatief! – Carla

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *