beauty bespaar tips

10 Beauty Bespaar Tips

Laatst bijgewerkt:

Make-up en verzorgingsproducten zijn razend duur. Daarom wil je miskopen voorkomen en als je een product hebt dat je goed bevalt, er zo lang mogelijk mee doen.

Tips om geld te besparen op je make-up en verzorgingsproducten

Hieronder 10 tips die je daar bij helpen.

1. Zo gaat je mascara langer mee

Is je mascara uitgedroogd of bijna op? De beste truc om alles uit je mascara te halen is om er een paar druppeltjes lenzenvloeistof of (amandel)olie bij te doen en om hem te verwarmen. Zet hem daarvoor in een glas heet water of bewerk hem met je föhn. Hetzelfde geldt voor vloeibare eyeliners.


mascara langer mee

2. Grote verpakkingen niet altijd voordelig

Grote verpakkingen zijn vaak goedkoper, maar niet altijd de beste keuze. Tenzij je echt een grootverbruiker bent. Producten met een SPF (Sun Protection Factor) als foundation, dagcrème of zonnebrandcrème gaan snel in kwaliteit achteruit. Aanbiedingen van producten als 2 + 1 gratis, zijn natuurlijk nooit weg als je tenminste zeker weet dat je ze ook echt gaat gebruiken. Let wel op de houdbaarheidsdatum, anders zit je straks met producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn.

3. Dure producten op ooghoogte

Net als bij supermarkten liggen ook bij drogisterijen en parfumerieën de duurste merken en producten op ooghoogte. Voor de goedkopere merken moet je bukken of juist hoger kijken. Kijk dus, als je op zoek bent naar een nieuw make-up artikel ook een wat hoger of lager. Goedkopere producten hoeven echt niet slechter te zijn.

4. Zo stel je je haarverf beurt uit

Je haren (laten) verven is een vrij kostbare en tijdrovende zaak. Bovendien heeft je haar er onder te lijden. Hoe langer je het kan uitstellen, hoe beter. Er bestaan camouflage stiften om je uitgroei bij te werken, maar met wat oogschaduw kom je vaak ook een heel eind. Het resultaat is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van je haarkleur. Probeer het maar eens. Vooral om wat grijze haren weg te werken werkt het prima. Voor een heel donkere kleur kan je ook wat mascara proberen.

uitgroei haarverf

5. Haal meer uit je parfum

Wil je dat je aangebrachte parfum langer fris en lekker blijft ruiken? Breng dan eerst wat vaseline aan op de plaatsen waar je parfum aanbrengt. Spuit er daarna wat parfum op. Heb je geen vaseline? Met wat (olijf)olie of een andere geurloze olie lukt het ook.

6. Gebroken lipstick?

Is je favoriete lipstick gebroken? Gooi hem niet weg. Smelt hem om gebruikt het als lipgloss. Het filmpje laat zien hoe eenvoudig je dat doet.

7. Foundation te licht of te donker?

Heb je een foundation gekocht, blijkt die te licht of te donker te zijn. Iets wat vaker voorkomt omdat het moeilijk is om foundation in de winkel te testen. Een te donkere foundation kan je oplichten door het te mengen met wat dagcrème. Een te lichte foundation kan je donkerder maken door er wat bronzer poeder door te mengen. Is je dat te veel gedoe? Koop er dan van hetzelfde merk een kleur foundation bij die net een tint donkerder of lichter is. Zo kan je die twee mengen tot je precies de goede kleur hebt.

gebroken oogschaduw, bronzer of foundation fix

8. Oogschaduw, poeder, bronzer gebroken?

Is je doosje oogschaduw gevallen en kapot? Lastig wat dat betekent op den duur overal poeder. Met wat ontsmettingsalcohol (je koopt het gewoon bij de drogist in verdunning 70-95%). Maak je het weer zo goed als nieuw. In het filmpje hieronder kan je zien hoe makkelijk het gaat.

9. Multifunctionele producten

Er is niks op tegen om je lipstick ook als blush te gebruiken. Of je oogschaduw om je haaruitgroei bij te werken zoals hierboven vermeld. En je kunt ook heel goed je mascara als eyeliner gebruiken, je oogpotlood als oogschaduw of je oogschaduw om je wenkbrauwen bij te werken. Dat scheelt geld en ruimte.

10. Nagellak verdunnen?

Nagellak wordt op den duur dik en steeds moeilijker aan te brengen. Maak niet de fout om er nagellak remover bij te doen. Dat lijkt misschien even te helpen, maar je nagellak wordt er uiteindelijk lelijk door. Koop voor een paar euro een flesje nagellak verdunner. Dat is er speciaal voor en zorgt dat je weer vooruit kan met je favoriete nagellak.

nagell

Duur product kopen? Vraag eerst een sample

Als je van plan bent om een duur make-up artikel of verzorgingsproduct voor je huid te kopen, vraag dan eerst een sample om het uit te proberen. Als je zeker weet dat het bevalt, koop je dan een grotere verpakking. Dat voorkomt dat je thuis een kast vol ongebruikte producten krijgt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *