parfum

Hoe breng je parfum aan?

Laatst bijgewerkt:

Je kunt natuurlijk gewoon wat van je favoriete parfum over je heen spuiten, maar waar en hoe breng je parfum aan zodat de geur het beste tot zijn recht komt, en hoe blijft het zo lang mogelijk goed ruiken?

Subtiel

Parfum is bedoeld als vaag geur-accent, zo vaag dat het vraagt om meer. Het is zeker niet de bedoeling om jezelf in een allesoverheersende wolk van parfum te hullen. Zelf wen je aan de geur en na een tijdje ruik je het niet of nauwelijks meer. Bovendien kies je voor jezelf een geur die jij lekker vindt, maar anderen kunnen de geur misschien wel eens minder prettig vinden en zich er zelfs aan storen.

Verschillende huidtypen

Parfum breng je aan op een schone, droge huid. Een parfum blijft het langst goed ruiken op een niet te droge huid. Bij een wat vettere huid mengt de parfum zich met de huidvetten en hecht zich daardoor beter aan de huid. Heb je een droge huid dan kun je wat bodylotion aanbrengen want gehydrateerde huid houdt de parfum en geur langer vast. Kies een bodylotion in de geurlijn van je parfum of een geurloze bodylotion.

hoe breng je parfum aan

Waar breng je het aan?

Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Dus je polsen, de binnenkant van je ellebogen, je knieholten, het kuiltje van je keel en je decolleté. Kies een paar van deze punten, niet allemaal. Of gebruik de methode zoals hieronder genoemd door er doorheen te lopen.

Hoe breng je het aan?

Houd het flesje op zo’n 15 tot 20 cm van de huid. De parfum wordt dan mooi verdeeld over een iets groter oppervlakte van de huid.

Een andere, subtiele manier is om de parfum voor je in de lucht te spuiten en er dan door heen te lopen.

Waar breng je het niet aan?

Spuit parfum niet direct op je kleding want het kan vlekken veroorzaken. Bovendien kunnen stoffen verschillend reageren met de geur. Spuit het ook niet rechtstreeks in je haar. De reactie met haarproducten kan de geur veranderen.

Laat het drogen

Geef de parfum de tijd om goed in de huid te trekken. Doe na het aanbrengen van de parfum niet meteen je kleding aan. Je kleding zal een deel van de parfum absorberen voor het goed in de huid is getrokken.

Verschillende geuren door elkaar

Hou in de gaten wat voor andere producten je gebruikt. Je shampoo, douchegel, zeep deodorant en soms ook dagcrèmes laten allemaal geuren achter. Als je daarbij ook nog parfum gebruikt kan het een allegaartje van geuren worden. Als oplossing kun je meerdere producten uit dezelfde geurlijn als je parfum kiezen om een mooi geheel te krijgen.

Warme of koude dagen

Bij hogere temperaturen gaat je parfum langer mee en is de geur sterker. Bij koude dagen kan dat een stuk minder zijn. Op warme dagen kan een wat zware parfum te heftig ruiken. Je kunt er dan het beste wat minder van op doen. Een andere manier is om een lichtere parfum te kiezen voor de zomer en een wat intensere geur voor de winter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *