Hoe draag je enkellaarsjes onder je broek?

Enkellaarsjes zijn al een paar seizoenen helemaal in.

Wie vaker enkellaarsjes onder een broek draagt, weet dat je daar wel eens wat vragen bij kunt hebben. Draag je de broek in je laarzen of erover heen? Wil je een stuk been laten zien of juist niet? Het probleem met enkellaarsjes is, dat als je ze niet op je goede manier draagt, ze korte benen korter kunnen laten lijken en dikke enkels en kuiten dikker.

Het korte laarsje blijft ook in 2016 een echte trend en er is dan ook een grote keuze in enkellaarsjes in allerlei stijlen, kleuren en hakhoogten. En hoewel je ze onder ieder kledingstuk kan dragen, worden ze toch het meest met een broek gecombineerd.

laar

Kies enkellaarsjes die bij jou passen

Dunne hoge hakken zullen dikke kuiten nog dikker laten lijken. Als je juist dunne benen hebt en je kiest enorme blokhakken, dan zullen die je benen nog dunner laten lijken. Het advies is dan ook; kies laarsjes die in proportie zijn met je figuur en focus jezelf niet te veel op wat de mode zegt. In de wintercollectie zien we voornamelijk korte laarsjes maar wellicht dat jouw figuur met een langere laars beter tot zijn recht komt.

Nog een paar tips

 • Draag geen dikke ondoorzichtige zwarte panty bij gekleurde enkellaarsjes.
 • Door broek en laarzen in dezelfde kleur te dragen, lijken je benen langer.
 • Een klein hakje laat je benen slanker lijken.
 • Ga voor matte materialen als je je voeten slanker wilt laten lijken, glanzende materialen tonen groter en breder.
 • Kies laarzen die niet te wijd zijn bij je enkel/kuit, dat onderbreekt de stroomlijn en maakt korter en dikker.
 • Laarsjes met een iets puntige neus, verlengen je benen optisch.

Enkellaarsjes onder een skinny jeans

Korte laarsjes en skinny jeans lijken voor elkaar gemaakt. De broek sluit meestal vrij strak om je benen waardoor de pijpen van de broek prima in je laarsjes passen. Maar….kijk even naar de volgende foto’s:

Bij de eerste foto is de skinny jeans een beetje in de laarsjes gefrommeld. En bij de tweede foto wordt de broek over de laarzen gedragen terwijl de pijpen daar eigenlijk te smal voor zijn. Allebei niet de beste oplossing.

wr2wr

Een betere manier van dragen is het oprollen van de pijpen zodat ze net een paar centimeter  boven je laars eindigen. In plaats van oprollen, kan je de pijpen ook omhoog slaan. Dit geeft een strakker en mooier effect.

ri2ri

bron foto

Lengte van je broek en enkellaarsjes

Bij broeken of jeans met smalle pijpen zoals de skinny en de slim fit modellen, is de beste lengte op of net boven je laars. Je kunt daarbij gerust een stukje been laten zien. Bij broeken met wat wijdere pijpen, ook wel flared jeans genoemd, komt de lengte wat minder precies. De  broek valt dan over de laars. Bij enkellaarsjes met hakken kan de broek wat langer zijn dan bij laarsjes zonder hak.

 1. Uhn skinnies zijn sinds 2020 uit de mode hihi
  Helaas terug naar 2002-2009 met je laarzen onder je broek. Spreek je in 2030 als skinnies weer in de mode zijn!

  – Fashionista Maaike

  Ps. Ik vind het ook niet leuk maar het is de mode

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *