tips mooie handen mooie nagels

10 tips voor mooie handen, mooie nagels

Handen vallen op. Als je er goed en verzorgd uit wilt zien, horen mooie handen en verzorgde nagels daar zeker bij.

1. Jonge handen

Producten die je gebruikt om je gezicht te beschermen en te verzorgen kun je ook heel goed voor je handen gebruiken. Zo vangt de huid van je handen misschien nog wel meer zon dan je gezicht. Door je handen ook goed te verzorgen en te beschermen kun je je handen er jonger uit laten zien. Een handige tip is om na het insmeren van je gezicht met welk middel dan ook, de achtergebleven crème op je handen op de bovenkant van je handen te smeren.

2. Bescherm je handen

Door het dragen van handschoenen als je schoonmaakproducten gaat gebruiken, voorkom je dat je handen uitdrogen en zijn natuurlijke beschermende stoffen verliest.

3. Welke kleur nagellak?

Jonge handen kunnen elke kleur nagellak hebben. Worden je handen wat ouder dan is het misschien mooier om wat zachtere, lichte kleuren te kiezen. Hierdoor vallen bruine vlekjes en dunner wordende huid minder op. Door felle kleuren vestig je er juist de aandacht op.

4. Biotine

Biotine, ook wel vitamine H of B8 genoemd, is belangrijk voor gezond haar, huid en sterke nagels. Heb je vaker last van breekbare nagels dan zou je een supplement kunnen nemen. Het komt ook voor in lever, eieren, pinda’s en melk.

5. De lengte van je nagels

Naarmate je ouder wordt, is het mooier de lengte van je nagels niet te lang te laten. Korte nagels verzachten gezwollen aders en uitstekende knokkels. Als je het witte gedeelte van de nagel niet langer dan een 2,5 – 3 mm houdt is dat mooi.

6. Zo gebruik je remover

Voordat je je nagels van nagellak gaat ontdoen met remover kun je je nagels inmasseren met wat handcrème of lotion. Remover, en vooral op basis van aceton, ontdoet je huid van vocht en natuurlijke oliën die je huid en nagels beschermen. Er bestaat ook nagellak remover die niet op basis van aceton is.

7. Vijl je nagels in 1 richting

Het is beter voor je nagels als je je nagels in 1 richting vijlt en niet heen en weer zoals je een zaag beweegt. Je nagels blijven zo sterk en zullen minder snel breken of scheuren.

8. Verzorg je nagelriemen

Je nagelriemen hebben een functie. Ze beschermen je tegen infecties door bacteriën tegen te houden. Het is dus niet goed om je nagelriemen te veel te verwijderen. Je kunt ze het beste weken in een badje van lauw water of insmeren met wat olijfolie en ze dan wat terugduwen.

9. Handcrème overal

Je handen hebben in de loop van de dag best wat te verduren. Ze worden vaak nat en je wast ze regelmatig met zeep. Het is daarom geen overbodige luxe om wat handcrème in je tas, in de la van je bureau in je auto en waar dan ook te bewaren. Als je er dan een gewoonte van maakt om je handen op ieder verloren ogenblik even in te smeren, dan blijven ze goed gehydrateerd. Het hoeft geen dure crème te zijn. Crèmes op basis van vaseline werken prima. Wil je de huid van je handen zo lang mogelijk jong houden, dan is een zonnefilter of SPF (Sun Protection Filter) van tenminste 20 aan te bevelen.

10. Voordelen van nagellak

Nagellak is er in vele kleuren en kan je nagels leuk opfleuren. Maar als je een goede nagellak gebruikt waaraan vitamines en verzorgende oliën zijn toegevoegd hebben ze ook nog een beschermende functie. Gebruik bij voorkeur een basis coating onder de nagellak. Zo voorkom je dat je nagels verkleuren.

lees meer over nagellak en mooie nagels

 

[bol_product_links block_id=”bol_569d5164a47db_selected-products” products=”9200000005176004,9200000005175375″ name=”hc” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFF” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] 9.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *