mooie handen en nagels

Nagellak en mooie nagels

Laatst bijgewerkt:

Bij een verzorgd uiterlijk horen ook mooie nagels. Maar om je nagels gezond en mooi te houden moet je ze wel een beetje verzorgen.

Voordat je je nagels gaat lakken moeten je nagels liefst van gelijke lengte zijn en mooi glad en in vorm gevijld zijn. Hoe sterker en gezonder je nagels hoe beter ze er uit zien, met of zonder nagellak.

Verzorg je nagels

Om je nagels extra te verzorgen kun je je nagels (zonder nagellak) 10-15 minuten laten weken in een badje olijfolie. Als je dit regelmatig doet, zul je merken dat je nagels echt sterker worden. Ook je nagels en handen insmeren met kokosolie verzorgt en gaat uitdrogen van zowel je huid als nagels tegen.


Voeding voor je nagels

Wat je eet, is van invloed op de gezondheid van je nagels, haar en huid. In het bijzonder is biotine-rijke voeding goed voor je nagels. Biotine zit in eieren, noten, avocado, bloemkool en volkoren producten. Biotine zorgt er voor dat je nagels wat dikker worden en daardoor sterker. Er zijn ook supplementen met biotine.

Altijd nagellak of kunstnagels

In nagellak, nagellak remover en lijm voor kunstnagels zitten chemicaliën. Je kan zelf wel bedenken dat als je bijna altijd nagellak of kunstnagels gebruikt, dat negatief werkt op je conditie van je nagels. Als je altijd nagellak draagt verkleuren je nagels op den duur geel.

Je nagels beschermen

Om je nagels te beschermen tegen de soms agressieve stoffen in de nagellak is het goed om een basis coating te gebruiken onder de kleur die je wilt gebruiken.

Top coat

Naast een base coat als basis om verkleuring van je nagels te voorkomen, kun je na je kleurlaag een top coat aanbrengen. Dit maakt je nagellak extra hard en sterk zodat deze langer mooi blijft en minder snel beschadigt. Er zijn matte of glanzende top coats.

Nagellak bewaren

Het allerbelangrijkste voor de levensduur en kwaliteit van je nagellak is dat je de dop goed dichtdraait na gebruik. Veeg daarom druppels nagellak op de rand van het flesje weg en draai de dop zo stevig mogelijk dicht, dit om te voorkomen dat oplosmiddelen vervliegen. Probeer het flesje zo kort mogelijk open te houden. Als je nagellak niet dagelijks gebruikt, dan is het een goed idee om je nagellak in de koelkast te bewaren. Het voorkomt dat de nagellak snel dik wordt. Je moet wel wachten tot de nagellak weer op kamertemperatuur is voor je het flesje opent en gaat gebruiken, anders kun je last krijgen van condensatie.

Nagellak drogen

Bij het drogen van je nagellak moet de oplosstoffen in de nagellak zo snel mogelijk oplossen en vervliegen. Als je dat wilt versnellen zou je gebruik kunnen maken van een fohn. Je nagels in ijswater dopen werkt juist averechts.

Nagelriemen

Als je je nagels netjes wilt lakken, is het makkelijker als je zo min mogelijk nagelriemen (die velletjes rondom je nagels) hebt. Er bestaan cremes om je nagelriemen op te lossen, je kunt ze terugduwen en ze worden ook wel eens weggesneden. Toch moet je daar voorzichtig mee zijn, bij het weghalen of terugduwen kun je gemakkelijke infecties krijgen. Dat is vervelend en ziet er niet mooi uit.

Nagellak verwijderen

Kies een nagellak remover zonder aceton. Aceton droogt je nagels uit. Er zijn ook removers die tegelijkertijd je huid en nagels voeden en verzorgend. Die zijn nog beter natuurlijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *