subtiele highlights

Trend zomer haar: subtiele highlights

Laatst bijgewerkt:

Een trend uit de jaren ’90 die weer helemaal terug is. De highlights of coupe soleil.

highlights jaren 90

In de jaren ’90 werden daarvoor vaak contrasterende kleuren gebruikt waardoor je een streperig effect kreeg (zie plaatje rechts). Nu is het steeds meer de bedoeling om een wat subtieler resultaat te krijgen. De highlights of babylights worden nu hooguit één of twee tinten lichter gekozen dan de rest van de haarkleur. De highlights beginnen ook niet helemaal bovenaan, maar wat lager in het haar.

Foilyage

Er zijn verschillende technieken om highlights aan te brengen. De laatste seizoenen zijn de ombre en dip dye haartrend, waarbij de onderkant een lichtere of andere haarkleur heeft, heel populair. Dat werd tot nu toe meestal gedaan met de balayage techniek. Hierbij wordt het haar gewoon met de kwast vanuit de hand op de plukken haar aangebracht. De nieuwste techniek om highlights aan te brengen heet foilyage. Bij deze techniek wordt het verven met folie en de balayage techniek gecombineerd. Het te kleuren haar wordt wel met folie van het haar gescheiden en vervolgens wordt de verf aangebracht met een ‘sprush’ of siliconen kwast. Dat is een combinatie tussen een spatel en een kwast. Hier mee kan de verf heel nauwkeurig worden aangebracht en je kunt zo hoog of laag beginnen met kleuren als je wilt. Deze siliconen kwasten koop je bijvoorbeeld bij deze kappersgroothandel.

Ideaal voor de zomer

Niet alleen geeft dit een mooi en natuurlijk effect. Perfect voor de zomer omdat het lijkt dat je haar is opgelicht of gebleekt door de zon. Het is ook een kapsel dat je niet zo strikt hoeft bij te houden. Je hebt geen uitgroei omdat het bovenste deel van je haar gelijk blijft. Alleen zakken de highlights wat meer naar beneden als je haar groeit.

Steil of golvend haar

Deze manier van kleuren is vooral mooi voor steil of golvend haar. Bij erg krullend haar zal het minder opvallen en zal je eerder een wat fellere kleur moeten kiezen om effect te zien.

Deze celebs gingen je voor

Bekijk een paar geslaagde voorbeelden van subtiele highlights.

Miranda Kerr

Miranda Kerr heeft koperkleurige highlights in haar donkerbruine haar.

Jennifer Garner

Jennifer Garner heeft haar bruine haar wat opgelicht.

cb1
Lucy Hale

Lucy Hale van Pretty Little Liars met blonde highlights aan de onderkant van haar bruine haar.

cl3
Charlize Theron

Charlize Theron licht haar blonde haar op met lichtere tinten blond

cl5
Kate Mara

Kate Mara heeft prachtige honingblonde highlights in haar roodbruine haar.

bron foto's: 1 S. Buckley, 2 Jaguar PS 3, 4 en 5 Helga Esteb

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *