Steeds meer haarverzorgingsproducten voor krullend haar verkocht

Krullen zijn hartstikke hot en dit is terug te zien aan de verkoop van haarverzorgingsproducten voor krullend haar. Steeds meer consumenten omarmen deze haarstijl. Mooie krullen hebben echter wel wat verzorging nodig, wat een van de redenen is waarom er veel speciale verzorgingsproducten voor krullend haar op de markt te koop zijn.

Haarverzorging krullen haar

Mensen die gezegend zijn met een bos wilde krullen, weten als geen ander dat deze haarsoort ook een hoop verzorging nodig heeft. Een haarmasker voor krullen bijvoorbeeld, om het haar te hydrateren en de krullen te accentueren. Veel consumenten letten bij het kopen van haarproducten op de ingrediënten en kiezen voor “vriendelijke producten”. Oftewel haarverzorgingsproducten zonder parabenen, siliconen en minerale oliën.

Onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde ingrediënten krullend haar beschermen tegen invloeden van buitenaf en daardoor ook pluizig haar minimaliseert. Hieronder een aantal ingrediënten waar je op moet letten bij het kopen van haarverzorgingsproducten voor krullend haar:


  • Aloe Vera: ter bevordering van de haargroei
  • Avocado: voor het hydrateren van je haar
  • Broccolizaad olie: voor sterker haar en ter vervanging van siliconen
  • Kokosolie: heeft een herstellende werking
  • Groene thee: tegen haaruitval
  • Jojoba olie: om het haar te voeden
  • Marula olie: ter bevordering van een gezondere hoofdhuid
  • Tamanu olie: voor het bestrijden van roos

Heb jij (stiekem) ook krullend haar?

Een andere reden voor een groeiende verkoop van krullend haar producten, is omdat er steeds meer mensen zijn die erachter komen dat ze eigenlijk krullend haar hebben. Er is namelijk een makkelijke truc om erachter te komen of je stijl of krullend haar hebt, die erg populair is op social media. Het enige dat je hoeft te doen volgens haarexperts, is je vochtige haar na het wassen omhoog te kneden en daarna met een handdoek eromheen te laten drogen. Als je vervolgens krullen of slag hebt, is je haar dus “stiekem” krullend. En ook deze consumenten kunnen voor Curly girl producten kiezen, zoals shampoo om je krullen te accentueren of styling producten.

Soorten krullend haar

Er bestaan dus heel wat verschillende soorten krullend haar, die allemaal baat hebben bij speciale haarverzorgingsproducten. Grofweg kun je de soorten krullen verdelen in:

1. Wavy of golvend haar: deze haarsoort wordt ook wel omschreven als het hebben van slag. Dit is een krullende haarsoort die je dus kunt hebben zonder dat je het zelf weet. Haarproducten voor krullend haar zijn een ideale manier om de golvende structuur zichtbaar te maken

2. Krullend haar: deze haarsoort is krullend vanaf de aanzet, en kent verschillende vormen. Dit krultype heeft baat bij een goede hydratatie, omdat het haar snel kan uitdrogen. Speciale hydraterende haarproducten zijn hiervoor een uitkomst

3: Coily haar: wordt gekenmerkt door een zeer fijne krul en heel veel volume. Personen met deze haarstijl gebruiken vaak al specifieke haarproducten, aangezien stijl en coily haar het verste van elkaar vandaan liggen

Conclusie

Er zijn verschillende redenen dat consumenten kiezen voor haarproducten voor krullend haar. Een van de redenen is dat sommige consumenten eigenlijk niet eens wisten dat ze wavy haar hebben. Ook omarmen steeds meer mensen hun krullen. Met de juiste haarverzorging, zoals verzorgings- en stylingsproducten, kun je de krul accentueren en het haar op de juiste manier hydrateren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *