haar huismiddeltjes

Verwen je haar met deze huismiddeltjes

Je haar heeft onder de winter te lijden. De droge lucht maakt je haar slap en breekbaar. Tijd om je haar eens extra en op een natuurlijke manier te verwennen.

Deze Huismiddeltjes zijn allemaal natuurlijke producten die je meestal wel in de keuken hebt. Gebruik ze om je haar eens extra te verwennen.

Appelazijn

Appelazijn reinigt je haar niet alleen, je kunt het ook als conditioner gebruiken. Je haar wordt er sterk en glanzend van. Voeg een scheutje azijn toe bij je gewone shampoo of masseer je hoofdhuid met azijn en was het daarna. De azijn verhelpt niet alleen pluizig haar maar helpt ook tegen roos.

Honing

Neem een eetlepel honing en los die op in wat lauw water. Gebruik het als haarlotion. Pure honing kan je op je hoofdhuid smeren. Je huid wordt er door gevoed en gehydrateerd.

Bier

Laat een restje bier in een flesje of blikje staat totdat er geen bubbels meer in zitten. Gebruik het als conditioner of haarversteviger na het wassen.

Ei

Klop een ei en masseer het in je haar en hoofdhuid. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het uit met lauw (dus niet warm of heet) water. Te warm water laat het ei stollen en dan krijg het moeilijk uit je haar.

Olijfolie

Doe wat olijfolie op je handen en masseer het in je haar en hoofdhuid. Dek je haar af met wat plastic, een douchemuts en een handdoek en laat het enkele uren intrekken. Je kunt het ook de hele nacht laten intrekken. Breng eerst shampoo aan, masseer de shampoo er door en voeg dan pas water toe en spoel het uit.

Mayonaise

In mayonaise zit (olijf)olie en ei. Twee ingrediënten die goed zijn voor je haar. Neem een eetlepel mayonaise en masseer je hoofdhuid en je haar er mee. Dek het eventueel af met wat plastic en een handdoek. Laat het een half uurtje intrekken. Spoel het uit met warm water.

Citroensap

Vermeng wat citroensap met water en verdeel het over je haar na het wassen. Citroensap laat je haar glanzen en geeft het veerkracht.

Avocado en banaan

Prak een rijpe banaan en een avocado zonder pit. Verdeel het mengsel in je haar en laat het maximaal een uur intrekken. Het is belangrijk dat je een rijpe banaan neemt en het net zo lang prakt tot je een glad mengsel krijgt. Spoel het uit met warm water.

Kokosolie

Wrijf wat kokosolie tussen je handen zacht en wrijf het in de punten van droog haar. Je kunt je haar ook af en toe een masker geven van kokosolie. Even laten intrekken en wassen met een milde shampoo.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.